Hero Baby Uluslararası Tat Enstitüsü “Üstün Lezzet Ödülü”nün sahibi oldu

Türkiye’nin lider bebek mama markası Hero Babytahıllı ürünü ile Uluslararası Tat Enstitüsü, “Üstün Lezzet Ödülü”nün sahibi oldu. Konuyla ilgili FoodinLife’a açıklamalarda bulunan Hero Baby Pazarlama Direktörü Şirin Işık, “Bu ödülle birlikte bebeklerimizin ek gıda deneyimlerini, besleyici, sağlıklı ve güvenilir ürünlerimizle geliştirmeye olan inancımız ve çalışma azmimiz bir kat daha perçinlendi” dedi.

Türkiye’de üretim yapan tek bebek maması markası olan İsviçreli Hero Baby, tahıllı ürünü ile Uluslararası Tat Enstitüsü’nden Üstün Lezzet Ödülü’nün sahibi oldu. Ürünlerinin anneler ve bebekler tarafından en çok tercih edilen ürünler olduğunu dile getiren Şirin Işık sözlerini şöyle sürdürüyor: “Ankara’da bulunan fabrika ve Ar-Ge’deki uzmanlığımızla Türkiye’de üretim yapan tek bebek maması markası olma özelliğimizle gurur duyuyorduk. Şimdi ise bahsettiğiniz Uluslararası Tat Enstitüsü’nün 2005 yılından bu yana sadece tüm testlerden başarıyla geçen ürünlere verdiği Üstün Lezzet Ödülü’nü, üstelik bebek maması kategorisinde ilk olarak kazanan marka olmanın gururunu yaşıyoruz.”

Hero Baby’den “Bu Bahçede Arı Var” projesi

Hero Baby, “Bu Bahçede Arı Var” projesiyle üniversitelerle kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Bu projeyle arıların meyve tozlaşmasındaki önemi, meyvelerin verim ve kalitesine olan etkilerini araştıran marka, 5 yıldır sürdüğü saha çalışmalarında aldığı dönüşler ise oldukça ilgi çekici. Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Şirin Işık, “Almanya Würzburg Üniversitesi arı araştırmacısı Jürgen Tautz tarafından 2014 yılında bu projenin global anlamda ilk adımları atıldı. Geçen bir senin ardından 2015 yılında Niğde Üniversitesi’yle ülkemizde saha çalışmalarına başladık. Bu süre zarfında Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama Araştırma Merkezi ile de çalışmalarımızı sürdürmeye devam ettik. Öte yandan ülkemizin farklı bölgelerinde bulunan elma, kayısı ve şeftali yetiştiricilik alanlarına çiçeklenme dönemlerinde arı kovanları yerleştirilerek, bunlarla tozlaşan meyvelerin kalitesi ve verimlilikleri gibi birçok parametreyi ölçümledik. Yapılan çalışmalar sonucunda arıların meyve çiçeklerinin polen alışverişini hızlandırarak, elmalarda yüzde 11.2, şeftalilerde yüzde 54, kayısılarda ise yüzde 100 verimlilik sağlandığını gözlemlendi. Çiftçi ve üniversite iş birliğiyle sürdürdüğümüz bu projede çevre dostu tarım uygulamaları ve arıların tozlanması hakkında eğitimler de veriyoruz” ifadelerini kullanıyor.

“Ürünlerimizde en yüksek kalite ve hijyen standartlarını kendimize çıta belirledik”

Bebek maması pazarından da söz eden başarılı yönetici, sektörün üretimin ve tüketimin en hassas olduğu sektörlerden bir tanesi olduğunu vurgulayarak söz konusu tüketicilerinin bebekler olduğunun altını çiziyor. Bebeklerin bünyesinin, yetişkinler gibi olmadığını ve onları küçük yetişkinler olarak görmenin mümkün olmadığını belirterek sözlerini şöyle sonlandırıyor: “Bu nedenle bebekler için hazırladığımız her üründe en yüksek kalite ve hijyen standartlarını kendimize çıta belirlemiş durumdayız. Aldığımız meyve, sebze ve tahılları 500’den fazla analizden geçirerek, bu minik bünyelerin ihtiyaçlarına uygun şekilde ürünlerimizi hazırlıyoruz. Pandemi dönemiyle birlikte, bebek maması pazarı zaten yüksek olan kalite ve hijyen standartlarıyla bir adım önde oldu. Ailelerin bebekleri için taze ve özellikle hijyenik sebze ve meyve arayışı, pandemi öncesi dönemde markalı ürünleri deneyimlememiş, bebeğinin yediklerini evde kendi hazırlayan anneleri bile markalı ürünlere yönlendirdi. Bu yönelişle birlikte pandeminin ilk etkisiyle %40’ın üzerinde büyüme sergiledi. Özellikle dijital alışverişin artışını da çok rahat görmeye başladık. Önceki dönemlere nazaran iki kata yakın artışlar yaşandı ve satışlarımız içerisindeki payında ciddi bir ivme gözlemledik.”

Sosyal Medya'da Paylaşın