Yaşar Birleşik Pazarlama Ev Dışı Tüketim Direktörü Ali Tavaslıoğlu: “Kısık Ateş ile doğru ve kapsamlı bilgiyi yüzbinlerce gastronomi severe ulaştırıyoruz”

Kısık Ateş, Türk gastronomisinin sürdürülebilir ve sağlıklı gelişimine katkıda bulunmak, geleceğin şeflerini günümüz şefleri ile iletişime geçirebilmek, bu yolla da bilgi ve tecrübelerinin yeni nesillere aktarılmasını sağlamak, Anadolu mutfak kültürü ve lezzetlerini gelecek nesillere en doğru şekilde aktarabilmek ve doğru, kapsamlı ve kolay erişilebilir bilginin kaynağı olmak amacıyla 2017 yılında yayın hayatına başlıyor. Yaşar Birleşik Pazarlama Ev Dışı Tüketim Direktörü Ali Tavaslıoğlu, ilk günden bu yana büyük bir yol kat ettiklerini ifade ederek, “Şu anda alanındaki lider platformlar arasında yerimizi alıyoruz” diyor.

Kısık Ateş içerikleri, sektörde duayen uzman şeflerin gönüllülük esası ile paylaştıkları içeriklerle ve ekip içindeki şef kadrosu ile derleniyor. Platform aynı zamanda hedef kitlenin ilgi alanlarına göre farklı kategorilerde içerik çalışmaları da yapıyor. Bunlardan bazıları ise; Türk ve dünya mutfaklarından lezzetlerin yer aldığı Tarifler, sektörün genel gelişimine destek verecek profesyonel hayatın püf noktalarının paylaşıldığı Şef Usulü, duayen şeflerin yönlendirmeleri ile gastronomi ve mutfak kültürüne dair içerikler paylaşıldığı Blog, faydalı bilgiler ve tariflerle kahveye dair öğrenmek istediğiniz her şeyin bir arada sunulduğu Kahve Kokusu. Ali Tavaslıoğlu, “İyi Kahve, İyi Süt” mottosu ile Pınar Süt’ün, bu kanala özel geliştirmiş olduğu Barista sütleri ile “Kahve Kokusu” kategorisi üzerinden kahve sektörüne katkı sağladığının da altını çiziyor.

“Kısık Ateş Türk gastronomisinin gelişmesi ve hak ettiği yere gelmesi için verdiğimiz bir çabadır”

Kısık Ateş’in üç ana hedef kitlesini ise; Ev Dışı Tüketim sektörünün profesyonelleri, geleceğin şefleri gastronomi öğrencileri ve aktif olarak gastronomi ile ilgilenen ve merak duyan herkes oluşturuyor. Tavaslıoğlu, Kısık Ateş’in içerikleri ve etkinlikleri ile gastronomi öğrencilerini profesyonel hayata hazırlamayı hedeflediğini ifade ederek, “Duayen şefler ile öğrencileri buluşturarak şeflerin deneyimlerini aktarmalarını sağlıyor ve onlara yol göstermeleri ve ilham vermeleri için destek oluyoruz. Bunun esasında maddi bir karşılığı yok. Bu ülkemiz gastronomisinin gelişmesi ve hak ettiği yere gelmesi için verdiğimiz bir çabadır. Böylelikle tüm ‘Kısık Ateş’li’ler ile derin bir gönül bağımız ve dayanışmamız oluştu ve oluşmaya devam ediyor. Ayrıca doğru ve kapsamlı bilgiyi dijital bir yapı içerisinde yüzbinlerce gastronomi severe en hızlı ve kolay şekilde ulaştırıyoruz. Buradaki başarımızı da her gün tarafımıza ulaşan olumlu kullanıcı bildirimleri ve talepleri ile görmekteyiz” açıklamalarında bulunuyor.

“Kısık Ateş, Pınar markasının desteği ile EDT sektöründe hayat bulmuş bir projedir”

“Halen kendimizi ilk günkü heyecanımız ile yolun başında görüyoruz” diyen başarılı yönetici sözlerini şöyle sürdürüyor: “Ekip olarak heyecanla üzerinde çalıştığımız birçok projemiz var. Bu projelerimiz ile Anadolu mutfak kültürünün gelişimine ve yayılmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Bilhassa ürünü ve malzemeyi tanımak ve tanıtmak istiyoruz ki, bizce bu mutfaklara gerçek değeri ve lezzeti sağlayan en önemli unsurlardan biri… Ayrıca ‘Şef Usulü’ kategorisinde sürdürdüğümüz mutfak eğitim video çalışmalarımıza da devam edeceğiz. Bu videolar ile tüm öğrencilere veya gastronomi meraklılarına kesintisiz ve kaliteli bilgiyi ulaştırıyor olacağız. Öte yandan Kısık Ateş, Pınar markasının desteği ile EDT sektöründe hayat bulmuş bir projedir. Burada amacımız EDT sektörünü geliştirmek ve büyütmektir. Türk gastronomisinin bir dijital envanterini oluşturmak için çalışıyoruz. Fakat bu platform hepimizin… Sektördeki tüm markalar Kısık Ateş’te bir araya gelebilmeli ve ev dışı tüketim sektörünü geliştirecek faaliyetlerde bulunmalıdır. Türk mutfağı oldukça zengin topraklarda yeşermiş bir kültürdür. Bu kültürü dünya çapında daha başarılı bir seviyeye getirmek için birlikte çalışmalıyız. Kısık Ateş ile bu birliği sağlayarak bilinirlik yaratmak istiyoruz.”

Sosyal Medya'da Paylaşın