Özgörkey Pazarlama ve Ar-Ge Müdürü Tuğçe Işıksoy: “Özgörkey’in gücünü arkamıza alarak Türkiye’nin her yerine sevkiyat gerçekleştiriyoruz”

Erdoğan Özgörkey Grubu şirketlerinin amiral gemisi olan Özgörkey Gıda çatısı altında bulunan Feast, 2012 yılında yeni bir atılım gerçekleştirerek patisserie alanına giriş yapıyor ve sektörün en beğenilen markalarından olan Cake Studio’yu bünyesine katıyor. Özgörkey Gıda’da Feast ile güçlerini birleştiren Cake Studio’nun hikâyesini, sektöre kattıklarını ve gelecek hedeflerini Özgörkey Pazarlama ve Ar-Ge Müdürü Tuğçe Işıksoy ile konuştuk.

Özgörkey Grubu’nun bünyesinde Feast markası ile faaliyet gösteren ve patisserie sektöründe tanınan markalardan biri olan Cake Studio, kendine özel tarifleri, ustalığı ve marka enerjisi ile başarılı işlere imza atıyor. Tuğçe Işıksoy, Cake Studio’nun Feast markasıyla birleşip Özgörkey Grubu çatısı altına girdikten sonra yaptıkları çalışmaları ve gelecek hedefleri hakkındaki detayları bizimle paylaştı. 

Cake Studio, pastacılık ve unlu mamuller için HoReCa’da çözüm ortağı 

Türkiye’nin en büyük entegre dondurulmuş gıda üreticisi olan Feast’in marka çatısı altında görülen tüm pastacılık ürünlerinin Cake Studio tarafından üretildiğini belirten Işıksoy; Feast ile Cake Studio’nun İzmir’in Torbalı ilçesinde aynı kampüs içerisinde faaliyet gösteren iki ayrı üretim tesisi şeklinde olduğunu belirtiyor. Tüm Türkiye’ye ve altı kıtadaki 35’ten fazla ihracat yaptıkları ülkedeki müşterilerine patisserie ve hamur işleri tarafındaki ürünleri ulaştırabilme gücüne sahip olduklarını ifade eden başarılı isim, “Türkiye’de birçok global müşterimiz bulunuyor. Ulusal ve uluslararası birçok kafe ve kahve zincirleri ile fast-food restoranları, yemekhaneler, oteller ve askeri tesisler bizim müşterilerimiz arasında. Burada menüye giren tatlılarda Cake Studio ürünlerine sıkça rastlanıyor” diyor. Cake Studio’nun standart ürünlerinin yanı sıra, müşteriye özel reçeteli ürün üretmeleri de bu noktada ön plana çıkıyor. 

“Son tüketici dondurulmuş pastayı hala sağlıksız görüyor” 

“Dondurulmuş gıda sektörü Türkiye’de halen büyümekte ve gelişmekte olan bir sektör. Kategori; Dünyada Türkiye’dekinin en az 5 katı büyüklüğünde seyrediyor. Hatta reyonlar taze gıda reyonlarından bile çok daha büyük. Türkiye’de ise gidilecek daha çok yol var. Ancak özellikle pandemi süreci ile Türkiye’deki büyüme oldukça hızlı bir ivme kazandı. Nielsen 2020 verilerine göre toplam Gıda kategorisi %22-23’lerde büyürken, dondurulmuş gıdanın %45 üzerinde büyümesi; bu durumun en belirgin göstergelerinden biri olmaktadır.

Dondurulmuş pasta grubunda yaşadığımız en büyük handikap ise son tüketicinin “dondurulmuş pastayı” hala sağlıksız olarak görmesi. Tüketici ürünün içine katkı malzemeleri katıldığını ve ürünün donuk raf ömrünün bir sene olmasının katkı maddelerinden kaynaklı olduğunu düşünüyor” diyen Tuğçe Işıksoy, aslında müşterilerin kahve & kafe zincirlerinden aldıkları ürünlerin çözdürülmüş donuk ürünler olduğunu ve Cake Studio’nun zaten taze olan bir pastayı hiçbir katkı maddesi eklemeden sadece dondurduklarını söylüyor. Dondurma operasyonunun doğası gereği ürünün ömrünün, içinde bir katkı maddesi olmadan uzatılabileceğinden bahseden Işıksoy, ürettikleri ürünlerin evde yapılan pasta, kek veya poğaçadan sağlık anlamında bir farkı olmadığını belirtiyor.

“Dondurulmuş gıdada en önemli noktalardan biri, donuk zincirin kırılmaması” Ürünü üretip dondurduktan sonra sürecin bitmediğinden ve donuk zinciri koruyarak ürünü doğru şekilde müşteriye ulaştırabilmenin öneminden bahseden başarılı yönetici, “Dondurulmuş gıdada en önemli noktalardan biri, donuk zincirin kırılmaması. Biz, Özgörkey’in gücünü tamamen arkamıza alarak Türkiye’nin her yerine -18 derecede sevkiyatlarımızı gerçekleştiriyoruz. Aynı şekilde, ihracatta da bu zinciri koruyarak operasyonlarımızı sağlıklı yürütebiliyoruz. Bu da bizim ürünümüzü son tüketiciye doğru şekilde sunmamızı sağlıyor” ifadelerini kullanıyor. Tuğçe Işıksoy, dondurulmuş ürünün müşteriye sevk edilmesinden sonra da ürünü kullanacak kişinin ürünü doğru muhafaza etmesinin önemli olduğundan ve bu konularda müşterileri bilgilendirdiklerinden söz ediyor. 

Cake Studio’nun geleceğe yönelik hedefleri 

“Pastacılık ürünlerinde Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek dünyanın önde gelen üreticileriyle ortak çalışacağız. Dünyanın en iyi kremacısından dünyanın en iyi çikolatacısına kadar farklı marka iş birliklerimiz olacak” diyerek yakın gelecekte yapacakları planlardan bahseden Işıksoy, cheesecake ve cookie’ler özelinde birçok yeni çalışmalarının olacağından söz etti. Koronavirüs nedeniyle artık tüketicilerin tekli paketlerdeki ürünlere yöneldiklerinden ve kendilerinin de kişiye özel paketleme yöntemlerine adapte olduklarından söz eden Tuğçe Işıksoy, tekli paketleme ve ready-to-eat konularına daha çok yoğunlaşacaklarını söyleyerek sözlerini tamamladı.

Sosyal Medya'da Paylaşın