Alaçatı Ot Festivali 12’nci Kez Düzenleniyor!

Çeşme Belediyesi tarafından 27-30 Nisan tarihleri arasında Alaçatı Ot Festivali’nin 12’incisi gerçekleştirilecek. Tüm Türkiye’yi derinden etkileyen 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak amacıyla düzenlenecek festivalin teması ‘Yeniden Doğuş’ olarak belirlendi. Depremden etkilen 11 ilin yöresel lezzetleri festivalde sergilenecek.

Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen, endemik otlar ve bu otlarla hazırlanan eşsiz lezzetlerle keyifli anlar yaşatan ‘Otların Rüzgârlı Öyküsü’ Alaçatı Ot Festivali, bu yıl on ikinci kez düzenleniyor.

Alaçatı Ot Festivali’nin basın toplantısının ikincisi İstanbul’da yapıldı. Toplantıya Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran’ın yanı sıra jüri başkanı Ayhan Sicimoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Dünyaca ünlü şeflerin jüri olarak katılacağı, Ege’de yetişen sayısız otun sergilendiği Alaçatı Ot Festivali’nin bu yılki ana teması ‘Yeniden Doğuş’ olacak.

Etkinlik, festivalin kurucularından ünlü müzisyen ve sunucu Ayhan Sicimoğlu ve Tülin Onaner’in katılımıyla gerçekleşecek. Festival Korteji ise 28 Nisan Cuma günü ünlü isimler eşliğinde yapılacak.

Depremden etkilenen illerin yöresel ürünleri de festivalde

Depremde etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adana, Adıyaman, Malatya, Kilis’in bölgesel lezzetlerinden oluşturulacak stantlarla, vatandaşlara ve yerel üreticilere destek olunacak.

Hatay’ın künefesinden, içli köftesine, Malatya’nın kayısısından, Gaziantep’in baklavasına kadar birçok ürün sergilenecek.

Dayanışma ruhuyla yaraları sarıp, iyileşeceğiz

12. Alaçatı Ot Festivali basın toplantısında konuşan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Sizleri, tarihin, doğanın, kültürel zenginliğin büyük bir uyumla kucaklaştığı, dünya markası Alaçatı’mıza davet etmek için geldik. Sizleri büyüleyici renkleriyle uyanışına eşlik edeceğimiz, umutlarımızı yeniden yeşerteceğimiz, dayanışma ruhuyla yaralarımızı sarıp, iyileşeceğimiz bir coşkuya ortak olmaya çağırıyoruz. 6 Şubat’ta meydana gelen depremin derin üzüntüsünü hâlâ kalbimizde taşıyoruz. Ancak bu süreçte bir kez daha gördük ki; Güçlü kültürel kodlarımızla, kocaman yüreklerimizle kenetlendiğimizde, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Egemenliğinin yüzüncü yılında, doğanın yeniden uyanışının mevsiminde, 12’ncisini düzenlediğimiz Alaçatı Ot Festivali’mizin temasını bu yıl ‘Yeniden Doğuş’ olarak belirledik” dedi.

Deprem bölgesinden katılımcılarla yöresel lezzetler

Oran, “Yarımadada yetişen otlar, yerel lezzetler özelinde gerçekleştirdiğimiz otların rüzgarlı öyküsü Alaçatı Ot Festivali’mizde, bu yıl bir istisna yaparak, stantlarımızda Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adana, Adıyaman, Malatya ve Kilis’in bölgesel lezzetlerine de yer vereceğiz. Yarışmalar, sergiler, söyleşiler, konserlerle cıvıl cıvıl misafirleriyle Alaçatı’nın eşsiz atmosferinde baharı karşılayacağımız 12. Alaçatı Ot Festivali’mizde stantlarımız deprem bölgesinden katılımcılarımızın hazırladığı yöresel lezzetlerle çok daha zenginleşecek” diye konuştu.

“Gümbür gümbür gelen baharı hep birlikte karşılayacağız”

Birlikte el ele verip iyileşeceğiz diyen Oran, şunları söyledi: “Alaçatı Ot Festivali’nin gastronomik söyleşilerde, zeytini, enginarı, meşhur limonumuzu, bölgemizin endemik türlerinin sağlığımıza pozitif etkilerini konuşacağız. Zamanla dönüşen yemek kültürünü, mutfağımızın zenginliklerini konuşacağız. Sağlıklı beslenmenin, sürdürülebilir bir yaşamın ipuçlarından bahsedeceğiz. Alaçatı’nın tüm sokaklarından müzik tınıları yükselecek. Mücadele devam ediyor. Hayata sımsıkı tutunmak, birbirimize sarılarak aydınlık yarınlara yürümek zorundayız. Birlikte el ele verip iyileşeceğiz. Tüm renkleriyle ışıl ışıl, gümbür gümbür gelen baharı hep birlikte karşılayacağız. Kucağımızda demet demet sevgi çiçekleri, yüreğimizde çocuksu bir heyecanla umutlarımızı büyüteceğimiz bu coşkuya ortak olmak isteyen herkesi, ‘Otların Rüzgarlı Öyküsüne’ yeniden doğuşun şenliğine, Alaçatı Ot Festivali’mize bekliyoruz.”

Sosyal Medya'da Paylaşın