Cafemarkt’ın Kurucusu ve Yöneticisi Dağhan Akdağ: “Sürdürülebilirlik şirketler üzerindeki kurumsal hafızanın oluşması için çok önemli”

İstanbul merkezli Cafemarkt profesyonel ve endüstriyle mutfak sekt.rünün ilk ve lider uluslararası e-ticaret platformu olarak kuruluyor. Yüzde 100 yerli sermaye ile kurulan bu platformun kurucusu ve yöneticisi Dağhan Akdağ, FoodinLife 83’üncüsü sayısında hem Cafemarkt’ın hizmetlerini hem yeme-içme sektöründeki e-ticaretin geleceğini hem de Cafemarkt’ın gelecek planlarını anlattı.

Yerli markalarla beraber dünya çapında endüstriyle mutfak sektöründe yer edinmiş yüzlerce markayı karşılaştırıp satın alabileceğiniz bir platform olan Cafemarkt’ın kurucusu ve yöneticisi Dağhan Akdağ; üreticileri, distribütörleri, markaları online ve gerçek deneyim merkezleri üzerinden kullanıcıyla buluşturduklarını anlatıyor ve “Müşteriler, ister online ister fiziki iletişimle konusunda uzman ekiplerden destek alabiliyor. Cafemarkt; kurumsal, bireysel, ticari veya hobisel olarak mutfak sektörüyle ilgili projesinden mimarisine, tek bir üründen binlercesine, trend ve geleneksel konseptler sunuyor” diyor.

300’ü aşkın kategori

Cafemarkt’ın hem ürün gamını hem hitap ettiği başlıkları anlatan Akdağ, “Sektörün ve turizm devi otellerden konferans salonlarına, okullardan fabrikalara, ufak büfelerden restoran zincirlerine yerli ve yabancı birçok işletmeye hizmet veriyoruz” diyor. Ürünleri müşterilere tarafsız ve bağımsız olarak tanıttıklarından bahseden Akdağ, bu konunun Cafemarkt’ın kuruluş prensipleri içinde yer alan önemli prensiplerden biri olduğunu belirtiyor. 300’ü aşkın kategorileri bulunduklarını söylüyor ve ekliyor, “Bulaşık ekipmanlarından pişirme ekipmanlarına, açık büfelerden bar malzemelerine kadar her şeyi sitemiz üzerinden müşterilerimiz temin edebiliyor” ifadelerini kullanıyor.

30 binden fazla ürün 500’den fazla marka

Cafemarkt’ın otel, restoran ve cafe gibi işletmelere hatta şeflere sağladıkları yararlara değinen Akdağ, “Cafemarkt’ın en büyük özelliklerinden biri tüm bu gerçek veya tüzel kişiliklere diledikleri anda tüm ürünlere bakma ve inceleme fırsatı vermesi. İster otel ister restoran, kafe veya şefler olsun 30 binden fazla ürünü 500’den fazla markaya site üzerinden deneyimleyebiliyorlar. Bir tıkla profesyonel hizmete ulaşabiliyor olmak günümüzde en değerli şeylerden biri olan zamanı ziyaretçilerimize kazandırıyor” diyor.

Yeme-içme sektöründe e-ticaretin geleceği

Yeme-içme sektöründe e-ticaretin geleceğini nasıl gördüğünü sorduğumuz Akdağ, e-ticareti günümüzün geleneksel ticareti olarak gördüklerini ve bunu yenilik değil bir standart olarak düşündüklerini söylüyor. Akdağ, müşterileri yetersiz bilgi ile yapılan işlerin yanı sıra art niyetle kurulan yapılardan korumak gerektiğinin altını çiziyor.

Cafemarkt ve sürdürülebilirlik

Sürdürülebilirlik hakkında görüşlerini söyleyen Cafemarkt kurucusu ve yöneticisi Akdağ, sürdürülebilirliği kategorisine göre değerlendirmek gerektiğini belirtiyor, “Bizim için sürdürülebilirlik; ülkeye ve halka, üreticiye ve tüketiciye, bir ömürden daha fazla yani nesiller boyu hizmet verebilecek, tümüne fayda sağlayarak sürekli olarak yenilikler getirerek katma değeri arttırarak büyüyecek, kişi veya kişilerden bağımsız işletmeyi oluşturmaktır. Sürdürülebilirlik şirketler üzerindeki kurumsal hafızanın oluşması için çok önemli” diyor.

Cafemarkt’ın start-up heyecanı ile her gün yeni fikirler üreterek ilerlediğini söyleyen Akdağ, bu sene Ar-Ge ve İnovasyon departmanı kurduklarını söylüyor, “Özellikle müşteri deneyimini en üst seviyelere çekmek için önemli çalışmalar yapıyoruz. Şu an Cafemarkt’ta yıllardır CRM sistemimiz üzerinde biriken büyük veriyi yapay zeka ile birleştirecek proje üzerinde çalışıyoruz.”

“Doğru ürün, doğru fiyat, doğru müşteri, doğru deneyim ve doğru tanıtım”

İnovasyon departmanında “üreticiye, distribütöre, satıcıya ve müşterilere nasıl daha faydalı olabilecekleri” üzerine çalışmalar yaptıklarından bahseden Akdağ, yapılan ve yapılacak inovasyonların bir sektörle sınırlandırılmasının zor olduğunu söylerken sözlerine şöyle devam ediyor, “B2B’nin yanı sıra B2C ağımızın büyüklüğü, ulaştığımız kitle, yenilikçi düşüncelerimizin ölçeğini devleştiriyor. Markalara en büyük faydasını keskin birkaç kelime ile tanımlayabiliriz sanırım: Doğru ürün, doğru fiyat, doğru müşteri, doğru deneyim ve doğru tanıtım.”

Cafemarkt’ın gelecek planları

“Kısa vadeli gelecek projemiz, yurt dışı ağımızı büyüterek ihracat yüzdemizi arttırmak” sözleriyle Akdağ, Cafemarkt’ın gelecek planlarından bahsetmeye başlıyor, “Yerli ürünlerimizi yurt dışına fason markalarla değil, kendi yerli markalarımızla pazara sunmak için çalışmalarımızı 2019 yılında başlatmıştık. 2023 yılı son çeyreğinde buradaki yatırımlarımızı arttırıyor olacağız” diyerek sözlerini noktalıyor.

Sosyal Medya'da Paylaşın