Dani García, yeni New York restoranı Casa Dani’yi açıyor

Michelin yıldızlı şef Dani García, 7 yıllık bir aranın ardından Casa Dani ile New York’a geri dönüyor. 14 Aralık’ta Midtown West’te açılacak olan restoran İspanyol ve Akdeniz mutfağından örnekler sunacak.  

11 restoranı ve imza lezzetleriyle İspanyol mutfağının sevilen isimlerinden biri olan Dani García, yeni restoranı Casa Dani’nin açılışı için gün sayıyor. Açık mutfak konseptli restoran 3.700 metrekarelik bir alana sahip ve 160 kişilik asma kat yemek odası ile 11 kişilik lounge alanı bulunuyor. İspanya’da kendisine Michelin yıldızı kazandıran avangart yemeklerinin aksine, García New York’ta Akdeniz mutfağından lezzetler sunmaya hazırlanıyor. “İlham gençliğimden ve ülkemin geleneklerinden geliyor. Restoranın adı da bunu gösteriyor” diyen Dani García’nın menüsünde Güney İspanya’nın klasik yemekleri ve deniz ürünleri göze çarpıyor. Tapas çeşitlerini de menüsüne ekleyen García, ton balığı, zeytinyağı ve daha birçok özel ürünü İspanya’dan getirttiklerini söylüyor.

2013 yılında merakla beklenen İspanyol barı Manzanilla’yı açan García, bir yıl sonra mekanı kapatmak zorunda kalmıştı. 7 yıllık bir aranın ardından García, şimdi iki konseptle New York’a geri döndü. Casa Dani’nin yanı sıra García, yakın zamanda tavuk restoranı El Pollo Verde’yi de New Yorklularla buluşturdu.

Sosyal Medya'da Paylaşın