Restoran işletmecilerinden anahtarlı protesto

Hükümetin saat 21:00’de uygulamaya koyduğu sokağa çıkma yasağını protesto eden Kosovalı restoran ve cafe işletmecileri, iş yerlerinin anahtarlarını temsil eden maketleri başbakanlık binasına fırlattı.

COVID-19 salgını nedeniyle hükümetin aldığı tedbirlerden mağdur olan Kosovalı restoran ve cafe sahipleri, Kosova’nın başkenti Priştine’deki Başbakanlık binasının bulunduğu meydanda geçen hafta protesto gösterisi gerçekleştirdi. Eylemde restoran ve cafe işletmecileri, saat 21:00’den sonra uygulamaya konan sokağa çıkma yasağı nedeniyle zor durumda olduklarını belirterek, iş yerlerinin anahtarlarını ve maketleri yere fırlattı.

Chef Haber’de yer alan Yılmaz Keleş’in yazısına göre restoran ve cafeleri desteklemeyen hükümeti protesto eden göstericiler, sektörde 30 bin kişinin çalıştığına ve zor durumda olduklarına dikkat çektiler. Gösteride açıklama yapan Kosova Gastronomi Derneği Başkanı Petrit Kllokoqi, sektörün zor durumda olduğunu belirterek, kiraların ve çalışanları asgari ücretlerinin hükümet tarafından ödenmesini talep etti. Sokağa çıkma yasağının saat 24.00’ten sonra uygulanmasını isteyen Petrit Kllokoqi, hükumetten maaş ve kira desteği istedi.

Kosova’da sayısı 4 binin üzerinde olan restoran ve cafelerde 30 bin civarında kişi çalışıyor.

Sosyal Medya'da Paylaşın