Antonio Bachour: “Başarının anahtarı kalite ve tazeliktir”

Pastacılık dünyasının en önemli temsilcilerinden Antonio Bachour, 19-20 Kasım’da iki gün üst üste VII. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’nın konuğu oldu. Yaratıcılığı ve özgün stiliyle gastronomi dünyasında kendine saygın bir yer edinen Bachour ile Gökmen Sözen’in Miami’de gerçekleştirdiği röportaj sizlerle.

Porto Riko’da aile geleneği fırıncılığın tüm inceliklerini öğrenerek büyüyen Antonio Bachour, çocuk yaşlarda edindiği mesleki deneyim ile pastacılık dünyasının en önemli isimlerinden biri haline geldi. İlk profesyonel yıllarını San Juan’daki Ritz-Carlton’da geçiren Bachour, 2001 yılında Talula’da pasta şefi olarak çalıştı. Teknik ve estetik yeteneklerini İtalyan lezzetleri üzerinde sergileyen Bachour, hamur işi deneyimini üst noktalara taşıyarak dikkatleri üzerine çekti. 2011’de Dessert Professional Magazine tarafından “En İyi 10 Pasta Şefi”nden biri olarak seçilen Bachour, bir sonraki yıl pastacılık ve hamur işine kattığı yenilikçi yaklaşımdan ötürü Zest Award’ın sahibi oldu, 2014’te ise, Bachour Simply Beautiful markasını kurdu. Kariyerine sayısız ödül, kitap ve başarı sığdıran Antonio Bachour, 2018 yılında The Best Chef Awards’ta “Dünyanın En İyi Pasta Şefi” ödülüne layık görüldü ve 2019’da Esquire Dergisi, Bachour’u “2019’un Pasta Şefi” olarak ödüllendirdi. Dünyanın birçok noktasına giderek eğitimler veren Antonio Bachour, pastacılık ve hamur işi denince akla ilk gelen isimlerden biri.

Antonio Bachour’un yedinci ve en yeni kitabı Buffets çıktı
İlhamı olan eğitimci yönünün önüne çıktığı yayın hakkında şef, “Kitabın Noel’den önce çıkmasından, satışların başarılı olmasından, kitabın tüm dünyada satılmasından çok mutlu ve gururlu hissediyorum. Kitabı yapma ve yazma süreci bir yıl sürdü, iyi hazırlanmış, birçok ayrıntı ve teknik içeren çok profesyonel bir kitap yapmak istedim. Kitabın ilham kaynağı, dünyanın her yerinde yaptığım dersler, bu yüzden buna açık büfe deniyor. Bu, dünya çapında 20 yılı aşkın bir süredir ders vermenin hikayesidir.’’ şeklinde belirtmektedir.

Noel için yaptığı yeni ürünler, biri çikolata, fındık ve vanilyadan, diğeri ise coquito ve dulce de leche’den yapılmış iki Buche de Noel yaratmaktı. Coquito, Porto Riko’da Noel için yapılan bir içecektir. Biz de Valrhona Dulcey ile yılbaşı süsü gibi bir tatlı yaptı. Mont Blanc adında yeni bir kestane tatlısı yaptı.

Kariyeri hakkında
“Kariyerim 13 yaşında ailemin Porto Riko’daki pastanesinde çalışarak başladı. Daha sonra NYC’de French Culinary Institute’den mezun oldum ve NYC’de Michelin yıldızlı restoranlarda çalışmaya başladım. Daha sonra 5 yıldızlı otellerde çalışmaya başladım ve St Regis otellerinde kurumsal pasta şefi oldum. Kariyerimdeki en önemli anlardan biri, Esquire Magazine tarafından 2009’da ABD’de En İyi Pasta Şefi, ardından 2018 ve 2022’de Dünyanın En İyi Pasta Şefi dalında The Best Chefs Ödülü’nü ve 2019 En İyi Pasta Şefi unvanını kazanmaktır.’’

İnovasyonun önemi
Bachour, inovasyonun önemini “İnovasyon yapmak ve yeni ürünler yaratmak önemlidir, satan budur. Yenilik, tüketicinin zihnini açmak ve onları yeni bir şey almaya çekmektir. Kalite en önemli şeydir; müşteriyi elde tutmak için her zaman ürün kalitesine özen göstermek esastır. Her türlü tüketim ürününün üretiminde ve hazırlanmasında başarının anahtarı kalite ve tazeliktir. Her şey taze olmalı ve en kaliteli malzemelerle üretilmelidir. Sürdürülebilirlik, içeriğimin nereden geldiğini, onu kimin ürettiğini ve bu kuruluşlarda çalışan insanlara nasıl davrandıklarını bilmek anlamına gelir. Çalışanlarımla sürdürülebilirlik, onlara iyi davranmak ve çalışma koşullarının hükümetin düzenlediği normlara ve yasalara uygun olması da önemlidir.” diyerek vurguladı.

Mevsimlik ürünlerle oluşan menü
“Menü oluşturma planım mevsime göre, mevsimlik ürünler ve yöresel ürünlerle çalışarak menümü oluşturuyorum.’’

Sürdürülebilir bir gelecek için
“Bence dünya gastronomisi daha sürdürülebilir olacak, sebze ve yerel çiftliklerden daha fazla ürün kullanılacak. Müşteriler, tükettikleri şeyin nereden ve hangi koşullarda geldiğini giderek daha fazla bilmek istiyor.’’

Antonio Bachour’un Gastromasa 2022 hakkındaki düşünceleri
“Gastromasa 2022 muhteşemdi, şeflerin repertuarı dünyada benzersizdi, etkinliğin kalitesi benzersizdi ve misafirperverlik en iyisiydi.”

“Gastromasa, dünyanın en önemli gastronomi etkinliklerinden biri. Her yıl daha da ünleniyor. Şefler ve sektör üyeleri bu etkinlikte yer almak istiyor; oldukça popüler bir etkinlik. Şefler arasında da nüfuzlu bir konferans.”

Sosyal Medya'da Paylaşın