Şef Mario Mandarić’ten anlamlı girişim

Forbes’un 30 Under 30 Chef listesinden Mario Mandarić, önümüzdeki birkaç ayı Uganda’da kuyu kazma işiyle geçirmeyi ve böylece su sıkıntısı çeken halka yardım etmeyi planlıyor. Genç şef, restoran ekibiyle Uganda’ya gitmeyi, bir kuyuyu finanse etmeyi ve birkaç kuyu kazmak için bir kampanya başlatmayı planlıyor. 30. yaş gününden önce büyük bir şey yapmak istediğini belirten Mandarić , bir kuyunun kazılmasını finanse edeceğini ancak amacının en az beş tanesini kazmak olduğunu ifade etti.

Mandarić konuyla ilgili olarak: “Bir sabah Facebook’ta gezindim ve Uganda’da çocukların içme suyu olmadığı için bulaşıcı hastalıklardan öldüğü bilgisine ulaştım. Sonra araştırdım ve Uganda’nın Nil nehri kaynağı nedeniyle ‘su üzerinde yattığını’ anladım. Bazı şirketler o kuyuları kazıyor ama bu sondaj pahalı. Bu yüzden araştırmaya başladım, biraz daha öğrendim, Uganda’nın güzel olduğunu gördüm. Bazı derneklere ve Caritas’a birkaç e-posta gönderdim ve Amar benimle iletişime geçti. Şimdiye kadar 200’den fazla kuyu kazmış olan Gader, bir kuyu kazmanın maliyeti 8 ila 12 bin dolar arasında” dedi.

“Gelecek sezona kadar yapacak bir şeyim olmadığı için, zaten oradayken bir kitle fonlaması kampanyası yapmak, para toplamak ve mümkün olduğunca çok kuyu kazmak geldi aklıma. Daha sonra, hala para kalırsa, ayrıldıktan sonra bile o kuyuları kazmaya devam etmek için Amar’dan ayrılmayı planlıyorum” diye ekleyen şef, Split’te bir yardım yemeği düzenlemeyi de planlıyor.

Sosyal Medya'da Paylaşın