Alaçatı’nın En Yenisi: Sereia

Yeme içme dünyasına iddialı bir giriş yapan Pixi İstanbul’un yaratıcı ekibinin en yeni markası Sereia, Alaçatı’da kapılarını açtı. Zarafetini mimarisinden ve Akdeniz’e özgü lezzetlerinden alan Sereia, zengin menüsü, kokteylleri ve tüm yaz ağırlayacağı Mykonos’un ünlü Dj’leriyle bu yaza damgasını vuracak. 

Pixi İstanbul’un yaratıcıları yaza damgasını vuracak yeni mekanları Sereia ile Alaçatı’da misafirlerini ağırlamaya başladı. Özgün Akdeniz mutfağı, mimarisi ve Mykonos’un en ünlü Dj’leriyle sezon boyunca misafirlerine unutulmaz anlar yaşatacak Sereia’nın mutfağı, Pixi’de büyük beğeni toplayan, Yunanistan’ın dünyaca ünlü şefi Athinagoras Kostakos’un imzasını taşıyor.  Şık mimari detaylarıyla iz bırakan Sereia’nın mekan tasarımı ise dünyaca ünlü ve ödüllü Belenko Design Studio’ya ait.

Deniz kızı Sereia, Alaçatı’nın en yenisi

Dünyaca ünlü ve ödüllü mimar Belenko Design Studio tarafından tasarlanan Sereia, minimal detayların hakimiyetinde, pastel tonlarıyla sakin bir atmosfer yaratıyor. Restoranın içinde yer alan ada barı ve üstündeki ikonik ağaç tasarımı dikkatleri üzerine çekiyor. Sereia’da zaman kavramı, yerini anın tadını çıkarmaya bırakıyor.

Sereia, özgün Akdeniz mutfağı ve zengin şarap kavıyla öne çıkıyor. Menü danışman şefliğini, Pixi İstanbul’un sevilen tabaklarını hayata geçiren dünyaca ünlü Yunan şef Athinagoras Kostakos üstleniyor. Athinagoras aynı zamanda Nōema Mykonos, Scorpios Mykonos gibi Mykonos’un en ünlü restoranlarında ve Londra’daki Bacchanalia Mayfair’de danışman şefi. Sereia’nın sofistike menüsünde Pixi İstanbul’un sevilen yemeklerinin yanı sıra ağırlıklı olarak deniz ürünleri öne çıkıyor. Krema Bisk sosuyla servis edilen Istakoz Makarna, Füme Tarama, Yunan Salatası, Karides Saganaki bunlardan sadece bazıları…

Vanilyalı dondurma ile servis edilen Yarı Pişmiş Kurabiye ise Pixi’de olduğu gibi Sereia’da da tatlı menüsünün vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ayrıca Sereia Bar Koordinatörü Alex Kostenyuk, isimleriyle de öne çıkan imza kokteyllerden Artemis, Queen’s Dream ve Demeter’i tavsiye ediyor.

Müzikleriyle de oldukça iddialı olan Sereia, sezon boyu Mykonos’un ünlü Dj’lerini ağırlayacak.

Sosyal Medya'da Paylaşın