Pastry Chef Sedat Yaman ile modernize edilmiş yerel lezzetler

İstanbul Anadolu Yakası’nın gözde otellerinden Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel, enfes manzarası ve eşsiz lezzetleri ile ödüllere doymuyor. Aldığı “Hotel of The Year 2019” ödülü ile başarılarını ve kalitesini bir kez daha tescilleyen otelin Pastry Chef’i ise; Sedat Yaman. Gerek yurt içi gerekse yurt dışında katıldığı organizasyonlarda aldığı madalyalarla başarısını taçlandıran Yaman ile yenilenen menülerini ve lezzet sırlarını konuşmak üzere biraraya geldik. 

İstanbul’un en güzel marinalarından Kalamış’ta konumlanan Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel, konuklarına sunduğu Türk ve dünya mutfağından hazırlanan özel seçkilerle lezzette sınır tanımıyor. Pastane bölümünün başında ise hayallerinin peşinden giderek yarattığı tatlarıyla misafir memnuniyetini ilke edinmiş şef Sedat Yaman bulunuyor. 6 yıldır bu otelde görev alan başarılı şef, Almanya’da, Londra’da ve İskoçya’da ülkesini temsil ederek madalyalar kazanıyor. Berlin Film Festivali’nin yemeğini de Mehmet Yalçınkaya ile birlikte yapıyor. 

“A’dan Z’ye her şeyi kendimiz üretiriz”
Pastanelerinde hazır ürün kullanmadıklarının altını çizen Sedat Yaman, ekmekten sandviçe, kurabiyeden pastaya kadar bütün ürünleri kendilerinin yaptığını söylüyor. Pastaları yaparken gıda boyası tercih etmediklerine dikkat çeken tecrübeli şef, “Pastalarımızın renklerini daha çok meyvelerin özleriyle elde ederiz. Frambuaz veya çilekli pastada direkt meyvenin kendisini kullanırız. Onları püre haline getiririz. Mevsimine göre meyveler ve yerel ürünler kullanmaya özen gösteririz” diyor. Okurlarımız için yenilenen düğün banketlerinin pastalarından 3 çeşit hazırlayan yaratıcı şef, bu yeni lezzetleri şu sözlerle yorumluyor: “Sadeliği tercih edenler için beyaz bubble pasta, daha çok renk sevenler için papyon ve renkli neşeli insanlar için de ebruli küre pasta hazırladık. Otel olarak düğün pastalarına çok önem veriyoruz. İnsanları mutlu etmek bizi de çok mutlu ediyor.” 

Olmazsa olmaz “ekip çalışması”
“Disiplin, uyum ve ekip çalışması olmazsa olmazımız” diyen Yaman, “Pastane öyle bir mutfak ki bütün restoranlara cevap vermek zorunda. Bu da ancak iyi bir ekiple mümkün. Otelimizde Ouzo Roof Restaurant ve Jigger Roof Bar dışında 3 tane de a’la carte restoran bulunuyor. Ayrıca room servis ve toplantı salonlarına da hizmet veriyoruz” açıklamasında bulunuyor. 

6 ayda bir yenilenen menü
Otelin menüleri 6 ayda bir değişiyor. Ouzo için hazırladıkları menülerde daha önce yapılmamış tatlılara yer verdiklerine değinen Yaman, “Ouzo Roof Restaurant’ın yenilen menüsünde cevizli irmik helvası, tereyağlı fırın sütlaç, cevizli saç arası, odun ateşinde pekmezli balkabağı tatlısı, yer fıstıklı baton, raw cheesecake ve çikolatalı sufle bulunuyor. Otelimizde vegan menümüz de mevcut. Geniş ürün yelpazemizle her türlü misafir talebine karşılık veriyoruz” diyerek sözlerine son veriyor. 

Sosyal Medya'da Paylaşın