Yıldız Sommelierlerden Charlos Echapresto, Gastromasa 2022’de!

Bu sene yedincisi gerçekleşecek olan, gastronomi dünyasının en önemli Michelin yıldızlı şeflerini, sommelierleri, miksolojistleri, trend yaratan mutfak dehalarını Türkiye’de ağırlayan Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, dopdolu programı ve seçkin katılımcılarıyla gastronomi dünyasını şekillendirmeye ve ufkumuzu açmaya bu yıl da devam ediyor. 19-20 Kasım’da “Sürdürülebilirlik & Biyoçeşitlilik” temasıyla Gastromasa; Gastromasa Pastry, Gastromasa Bar, Gastromasa Hospitality olarak yeni konseptleri ile dünya gastronomisine damgasını vurmaya hazırlanıyor!

Yıldız sommelierlerden Charlos Echapresto, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek organizasyonda gastronomi sektörü ve tutkunları ile buluşuyor.

Venta Moncalvillo’nun diğer yarısı. Kardeşi Ignacio ile birlikte, 25 yılı aşkın bir süre önce küçük köylerini kendi işlerini kurmak için bir yer haline getirmeye karar verdiler ve azimleri sayesinde bir zamanlar basit olan projelerini La Rioja’daki en iyi restoranlardan birine dönüştürmeyi başardılar. O, ağabeyi, Sommelier, Maître D’ ve evleri olan Restoranın Ev Sahibidir. La Rioja’da düzenlenen ilk şarap garsonu kursunun arkasındaki itici güç olan Carlos, İspanya’da hem FOH hem de şarap servisinde önde gelen isimlerden biridir.

2016’da En İyi Sommelier için İspanyol Ulusal Gastronomi Ödülü’ne layık görüldü, 2020’de şarap listesi IWC tarafından İspanya’nın En İyisi olarak ödüllendirildi ve Nisan 2022’de En İyi Sommelier için Club de Gourmets Ödülü’nü aldı. Carlos, La Rioja şaraplarının hem İspanya’da hem de yurtdışında tutkulu bir savunucusudur ve burada dünyanın her yerinden profesyonellere sunumlar ve tatma etkinlikleri düzenleyen bir elçi olarak hareket eder ve kardeşi Ignacio ile birlikte, topraklarını bir dünya markası olarak konumlandırmak için yorulmadan çalışırlar.

Echapestro kardeşler, restoranlarını Logroño’ya 20 kilometre uzaklıktaki gizli bir köyde açtılar. Böyle bir konum tesadüf değildi; kalite, yaratıcılık ve çevreye bağlılık, sakinlik aşılayan ve rahat bir tavır talep eden bir mekanın alameti farikasıdır. Bu ruhla donanmış olarak, mutfak iplerini annesi Rosi’den öğrenen kendi kendini yetiştirmiş bir şef olan Ignacio’nun duygulu eserlerinin ve evin önünü açan ve şarap servisiyle ilgilenen Carlos’un misafirperverliğinin tadını çıkarmak kolaydır.

Köklerine, geleneklerine ve yakınlık fikrine sadık olan Echapresto kardeşler, meşe ağacı balı, Ojuel’den yapılan supurao şarabı veya Ignacio ve Carlos’un ürettiği Moncalvillo bifteği gibi zanaat ürünlerini kurtarmak ve bunlara değer katmak için Sierra de Moncalvillo merkezli küçük üreticilerle çalışıyor. yemek ve şarap menülerine dahil edin. Yakın zamanda, Daría’da inşa edilen ve restoranda servis edilen yeni bir meadhanede yapılan yeni bir gurme bal mead serisini piyasaya sürdüler.

2021’de bağcı olan oğlu Ismael ve arkadaşı önolog Sergio Sáez ile birlikte köyünde ‘Moncalvillo Meadery’ adlı yeni bir projeye başladı. Bu yeni macera, çok sayıda kişiliğe ve gastronomik karaktere sahip çeşitli zanaatkar balları yaratmak için iki büyük tutkusu olan şarap bilimi ve gastronomisini bin yıllık arıcılıkla birleştiriyor. Kısa ömründe ürün, bu içecekte zaten bir referans noktası olarak konumlandırılmıştır ve İspanya ve Avrupa’daki en iyi restoranlardan bazılarının menülerinde yer almaktadır. Ancak Carlos’un harika eseri, bugüne kadar aldığı ödüllerin de gösterdiği gibi, yalnızca La Rioja’da tanınmakla kalmıyor.

Biletler Biletix’te https://www.biletix.com/etkinlik/12W01/TURKIYE/tr

Sosyal Medya'da Paylaşın