35. Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali, Öztiryakiler Sponsorluğunda Gerçekleşti

Tahsin Öztiryaki'ye plaket takdimi

Bolu’nun ustalarıyla ünlü Mengen ilçesinde ülkemizin en eski yemek festivallerinden Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali, on ülkenin katılımıyla 6-7 Ağustos tarihlerinde 35. kez gerçekleşti. Kurulan tezgahlarda kitapların yanı sıra yerel üreticiler ve firmalar tarafından sunulan doğal bölge ürünlerin tanıtıldığı iki günlük festivale gelen herkes birbirinden leziz yiyecekleri deneyimledi. Bölgenin ürünlerinin ve lezzetlerinin unutulmaması ve Mengen dışına da tanıtılması amacıyla yemek yarışmaları düzenlendi. Festivalin ana sponsorluğunu ise yerli ürünlerle sektörüne katma değerli ürünler üreten Öztiryakiler üstlendi.

Ülkemizin gastronomi merkezi Bolu’nun Mengen ilçesinde, 6-7 Ağustos tarihlerinde 35. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali düzenlendi. On ülkeden katılımın olduğu festivalin açılışı, terminal önünden kortej yürüyüşüyle başladı. Festivale katılan vatandaşlar, bando takımı eşliğinde ilçe merkezinden festival alanına kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Protokol üyelerinin konuşmaları sonrasında Bolu Gazel Folklor Gençlik ve Spor Kulübü halk oyunu gösterisi sundu. Açılış töreninde, Bolu Gazel Folklor Gençlik ve Spor Kulübü halk oyunu gösterisi sundu. Daha sonra protokol üyeleri stantları gezerek çeşitli yöresel ürünlerin tadına baktı.

Düzenlenen yemek yarışmasında; “Kaldırık Dolması” ile Gülçin Gökbaş birinci, “Kara Helva” ile Huri Oran ikinci ve “Kedibatmaz” ile Fadime Sema Önal üçüncü oldu. Ayrıca yeni bir rekor denemesi amacıyla festival boyunca 50 bin adet tavuk şiş dağıtıldı. Sanatçı Mithat Körler ve Ece Seçkin ise şarkılarıyla festivalde yer aldı.

Türk mutfağının yaşatılması ve geliştirilmesi için düzenlenen festivalin en büyük sponsoru, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada isim yapmış endüstriyel mutfak malzemeleri üreticisi Öztiryakiler’di. Katılımın yoğun olduğu etkinlikteki lezzetli yemekler, Öztiryakiler’in piyasaya sunduğu Chef Corner alanındaki Akıllı Combi fırınlarından çıktı. Yemek sonrası içilen kahveler ise yine Öztiyakiler’in kahve makinelerinden fincanlara doldu.

Festivali ziyaret eden Öztiryakiler A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Öztiryaki, basın mensuplarına verdiği demeçte; 1991 yılından beri hem kendisinin hem de firmanın festivali takip ettiğini, organizasyonu geçmiş yıllara göre gelişmiş gördüğünü, bununla birlikte daha da gelişebileceğini ve Mengen’de olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Ayrıca festivalde tanık olduğu kadınların başarısına ve Mengen’in dünya gastronomisindeki önemine dikkat çekti.

Festivale katılan aşçılar
Sosyal Medya'da Paylaşın