Kariyerlerinden Vazgeçip Girişimci Oldular

Yurt dışındaki kariyerini yarım bırakarak Türkiye’ye dönen Müge Cergel, kız kardeşiyle birlikte kafe açma hayalini gerçeğe çevirdi. Beyaz yaka kariyerini bırakan iki kız kardeş, hayalini kurdukları kafeyi kahve severlerin beğenisine sundular.

Tatlıları ve atıştırmalıkları kendileri hazırlayan Müge ve Hande Cergel kardeşler, uzun yıllar hayalini kurdukları Blum Coffee House’u 2016 yılında açtılar. Nitelikli kahveler ile organik lezzetlerin bir arada bulunduğu menü ve yaratıcı tasarımı, gurme lezzetleri ve farklı felsefesi ile girişimcilik hayali kuranlara ilham veriyor.

Yurt dışındaki kariyerini yarım bıraktı
Kardeşlerden Müge Cergel, yurt dışında 10 yılın üzerinde bir bankada üst düzey yöneticilik görevinde bulunduktan sonra, Türkiye’nin önemli bankalarından bir tanesinin yurt dışı şubesindeki görevini bırakarak beyaz yaka kariyerine son verdi. Ardından Cergel, uzun yıllar sigorta ve danışmanlık şirketlerinde çalışan kız kardeşi Hande Cergel ile Blum Coffee House’u kurdu.

Kendi işlerini kurma hayalini gerçekleştirdiler
Blum Coffee House Kurucu Ortağı Müge Cergel, kardeşiyle birlikte kendi işlerini kurmanın her zaman ortak hayalleri olduğunu belirterek, “Kafemizde göze, damağa ve ruha hitap ederken, kahveden ötesini bekleyenlerin favorisi olma hedefiyle yola çıktık. Sağlıklı ürünler yaparken asla damak tadından ve ev yapımı ürünlerin doğallığından ödün vermedik. Sunduğumuz her içeceğe ve yiyeceğe yuva samimiyetini katmak önceliklerimiz arasında oldu” dedi.

Pipet yerine buğday sapı, plastik çatal yerine huş ağacından çatal
Kardeşler, mekânlarında geri dönüşümlü kâğıt, ambalaj ve ekipmanlar kullanarak doğaya saygılı bir tüketimi vurguluyorlar. Ayrıca sürdürülebilirlik anlamında, Greenpeace’in içinde bulunduğu Plastiksiz Denizler Hareketi’ne destek vererek, plastik çatal bıçaksız ve plastik pipetsiz mekanlar arasında yer alıyor. Kafede plastik pipet yerine buğday sapı ve plastik çatal bıçak yerine de huş ağacından yapılan kaşık, çatal ve bıçak tercih ediliyor. Bunun yanı sıra kraft pasta kutuları, kahve poşetleri ve kese kâğıtları kullanılıyor.

Köy okullarına destek sağlanıyor
Blum’da sosyal sorumluluk projesi kapsamında; her şeyin başı eğitim düşüncesiyle ve eğitime katkı sağlamak amacıyla, ihtiyaç̧ sahibi köy okullarına kitap gönderiliyor. Kafeye gelenler de destek olmak için Blum tasarımlı kitap ayraçlarından satın alarak, daha çok köy okuluna ulaşılmasına destek oluyor.

“Gelen teklifleri değerlendiriyoruz, Anadolu Yakası’na şube açacağız”
Blum Coffee House kurucuları Müge-Hande Cergel kardeşler, markayı doğru işletecek kişilere franchise vermeye sıcak baktıklarını belirterek, “Şu anda iki teklif var, biri İstanbul’da diğeri Ege’de. Gelen teklifleri değerlendirme aşamasındayız. 2 sene içinde Anadolu Yakası’nda Bağdat Caddesi’nde bir şube daha açmayı hedefliyoruz” dediler.

Sosyal Medya'da Paylaşın