Porland, Şef Mehmet Yalçınkaya’nın Yeni Kitabı Esnaf’a Sponsor Oldu

Porland’ın sponsorları arasında yer aldığı Şef Mehmet Yalçınkaya’nın ‘Esnaf’ adlı kitabının lansmanı gerçekleşti. Kitaptan birçok tarifin tadım menüsü ile Porland tabaklarında konuklara sunulduğu özel davette, Türkiye’nin esnaf kültürü ve yemekleri geniş kitleler ile tanıştı.

Yüzlerce yıldır süregelen esnaf ritüellerinin yeni nesil ile buluşacağı, geçmişin arka odalarında yenilen lezzetli tariflerinin gelecekle bağ kuracağı Esnaf kitabı, iş ve sanat dünyasının ünlü isimlerini bir araya getirdi. Porland da Mehmet Yalçınkaya’nın Türkiye’de esnaf kültürünü ve yemeklerini geniş kitleler ile tanıştıran ve gastronomi gündeminin üst sıralarına taşınan kitabının sponsorları arasında yer aldı. “Gelecekte kaybolmamak için geçmişe sahip çıkmak şart” mottosuyla çıkan, 81 çok özel tarifle okuyucuyla buluşan Esnaf, unutulmaya yüz tutmuş esnaf lezzetlerini tekrar gündeme getiriyor.

“Bu kitap ile Esnaf kültürünü günümüze taşımak istiyorum”
Kitabın ortaya çıkış öyküsünü anlatarak “Her şey MasterChef çekimlerinde yaptığımız geleneksel bir yemeğin gençler tarafından bilinmemesini fark etmem ile başladı” diyen Mehmet Yalçınkaya konuşmasına şöyle devam etti: “Vazgeçilmez esnaf yemekleri, esnaf lokantalarına benim önerim olan yepyeni tarifler ve unutulmaya yüz tutmuş reçetelerle, kendi mutfağımızın geleceğe taşınmasına aracı olacağını düşündüğüm Esnaf; aynı zamanda evde yapılabilir uygulaması kolay yemekleri de sizlerle buluşturuyor. Bu kitap ile bir yandan da Esnaf kültürünü günümüze taşımak ve bu çok özel topraklarda yetişen sebatkâr ve çalışkan emekçi çalışanlarımızın yıllardır biriktirdiği değerlerle sizler arasında kurulmuş olan, sıcak ve samimi bağın yenilenmesi için köprü olmak istiyorum.”

“Mehmet Yalçınkaya’yı her zaman desteklemeye devam edeceğiz”
Bu özel etkinlikte yer aldıkları için gururlu ve mutlu olduklarını vurgulayan Porland Koordinatörü İsmail Taşkın: “Öncelikle; ülkemizin değerlerini sahiplenerek geçmişine sahip çıkan bir marka olarak, kültürel değerlerimizin önemini gösteren ve geleceğimizi de bu kültürle inşa etmemize vesile olan her projenin yanında olacağımızı belirtmek isteriz. Bu eserle esnaf kültürünü anlatmayı ve toplumsal hafızamıza katkı sunmayı misyon edinmiş Mehmet Yalçınkaya’ya bir kez daha yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Porland olarak; geçmişimizi bugüne taşıyan böylesine özel bir esere katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Ülkemizin gastronomi alanında geçmişini bilen ve bu birikimini geleceğe taşımayı misyon edinen bir şef olarak; kendisini her zaman desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Sosyal Medya'da Paylaşın