2020 James Beard Ödülleri iptal edildi!

James Beard Foundation, geçen ay sanal bir törenle ödül sahiplerini açıklayacağını belirtmesinin ardından 2020 ve 2021 ödüllerinin iptalini duyurdu.

Her zaman düzenlenen Şikago’daki gala yerine ödül sahiplerini sanal bir törenle ile açıklama kararı alan James Beard Foundation, daha önce açıklanan şef ve restoran ödülleri finalistleri listesinden seçilecek olan 2020 kazananlarını açıklamayacağını duyurdu. Vakıf bir basın açıklamasında gerekçesini şöyle açıkladı:

“Seçim, restoranlar COVID-19’un ciddi olumsuz etkilerinden muzdarip olmaya devam etmesi ve toplumdaki önemli ve devam eden kargaşanın yarattığı ortamda, Vakfın Ödülleri atanmasının endüstriyi mevcut yokuş yukarı savaşında ilerletmekte çok az etkisi olacağına inanmasından geliyor. Ödüllerin restoran ve şeflerin işletmeleri üzerindeki olağan olumlu etkisi, pek çok restoranın kalıcı veya geçici olarak kapatılması veya minimum kapasitede faaliyet göstermesi nedeniyle, endüstrinin mevcut durumu nedeniyle büyük olasılıkla tam olarak gerçekleşmeyecek.”

25 Eylül’de hala bir çevrim içi etkinlik olacak, ancak yeni kazananları duyurmak yerine, Amerika Klasikleri, Yaşam Boyu Başarı, Yılın İnsani Yardımcılığı, Tasarım İkonu ve Liderlik Ödülleri gibi daha önce duyurulmuş kategorilerde kazananları onurlandıracak. Gerçekleşecek yayın aynı zamanda endüstrinin son beş ayda karşı karşıya kaldığı mücadeleleri ve ileriye dönük daha adil bir restoran endüstrisi inşa etmenin yollarını ele alacak.

Vakıf’ın diğer büyük duyurusu ise 2020’de restoranların ve şeflerin çalışmalarını takdir edecek olan 2021 ödüllerinin de iptali oldu. Basın açıklamasına göre, böyle bir tören, restoranların ve potansiyel adayların karşılaştığı benzeri görülmemiş zorluklar dikkate alındığında, haksız ve yanlış yönlendirilmiş olacak. Bunun yerine, Chicago’da bir yüz yüze tören için geçici olarak planlanan bir Mayıs 2021 etkinliği, lider olarak ortaya çıkan ve koronavirüs krizi sırasında topluluklarını olumlu yönde etkileyen restoran topluluğunun üyelerini kutlayacak.

Sosyal Medya'da Paylaşın