Gastronomi Tarihinde Bir İlk: Michelin Yıldızlı Yedi Şef Birlikte Yemek Yaptı

Dünya markası haline gelen Maçakızı Restoran’da, Türkiye’nin önde gelen Michelin Yıldızlı yedi şef, ortak bir menü hazırlamak üzere bir araya geldi. Yedi tabaktan oluşan bu özel menüde, her tabak bir şefin imzasını taşıyor.

Şeflerin üçü Urla, biri Bodrum, üçü ise İstanbul’dan katıldı. Birbirinden özgün ve lezzetli yemeklerin sergilendiği bu etkinlikte unutulmaz anlar yaşandı.

Urla’nın gastronomi sahnesinden katılan şeflerden biri, Maçakızı Executive Şefi Aret Sahakyan, “Satsuma bulutu, Anjelik erik sorbe, badem” ile misafirlere sunum yaptı. Araka Restoran Şefi Zeynep Pınar Taşdemir ise “Bodrum Mandalinli Kereviz” hazırlarken, Neolokal Kurucu Ortağı ve Şefi Maksut Aşkar, “Mantar mantısı, kuzu göbeği, mantar derisi” ile eşlik etti. OD Urla Kurucusu ve Şefi Osman Sezener, “Mesir macunu sos” ile bu lezzet yolculuğuna katkıda bulundu.

Teruar Urla Kurucu Şefi Osman Serdaroğlu, “Pelit peyniri, brüle, Macahel balı, siyah trüf” ile dikkat çekerken, Vino Locale Restoran Kurucu Ortağı ve Şefi Ozan Kumbasar “Akya, domates, salatalık” sundu. Arkestra Kurucu Ortağı ve Şefi Cenk Debensason ise “Ördek göğüs, karamelize Japon turpu, zencefil, chutney, apicius sos” ile bu özel buluşmaya damgasını vurdu.

Sosyal Medya'da Paylaşın