Özsüt, Dünya Kahve Günü’nde En Popüler Kahve Çeşitlerini Listeledi

Özsüt, Dünya Kahve Günü’nde En Popüler Kahve Çeşitlerini Listeledi

Özsüt, 1 Ekim Dünya Kahve Günü’nde damak tadınıza en uygun kahveyi keşfetmeniz için en popüler kahve çeşitlerini ve yapılışlarını listelerken, ona eşlik edecek birbirinden özel lezzetlerini paylaşıyor. Her gün içtiğimiz kahvelerin yapılışını ve birbirinden ayrıştığı noktaları paylaşırken, kahve tutkunlarının keyfine keyif katacak lezzetleriyle bu özel günü taçlandırıyor.

Günün Vazgeçilmezi Filtre Kahve

Öğütülmüş kahve çekirdeklerinin sıcak suyla buluşturulup demlenmesi sonucu elde edilen kahve çeşidi olan filtre kahve, sade ve hafif bir tada sahiptir. Demleme süresi, kullanılan kahve miktarı ve su sıcaklığının tadını etkilediği bu içecek, kâğıt ya da metal filtreden süzülerek posasından ayrıştırılır ve servise hazır hale gelir.

30 ml’lik küçük porsiyonlarda servis edilen yoğun kıvamlı bir kahve olan espressonun içimi diğer kahvelere göre çok daha serttir. Birçok kahve türünün, latte, cappuccino, mocha gibi temelini oluşturur.

Espresso’nun yoğun tadını azaltmak için bir ya da iki shot espressoya sıcak su eklenmesi ile elde edilen Americano, hafif ve daha uzun içimli bir kahvedir. Kısa sürede içilen bir kahve yerine daha uzun sürede sıcak kahve içmek isteyenler için idealdir.

Yumuşak İçimli ve Kremamsı Latte

Temelde espresso üzerine süt eklemek kadar basit olan latte yapımında, bir shot espresso üzerine bolca buharda ısıtılmış süt eklenip, üstüne az miktarda süt köpüğü koyulur. Sütün çok köpürmemesi ve krema kıvamında olması önemlidir. Süt oranı çok yüksek, yumuşak içimli ve kremamsı bir kahve çeşidi olan latteyi, hafif tatlardan hoşlananlar tercih edebilir.

Espresso üzerine süt ve süt köpüğü eklenerek hazırlanan İtalyanlara özgü kahve türü olan cappuccinonun, en önemli özelliği sütünün tamamen köpürtülmesi ve yüksek hacim kazanmasıdır. 150 ml’lik geniş fincanlarda servis edilen cappuccino, bol köpüklü ve yumuşak bir kahve türüdür.

Adını Yeni Zelanda’da Fraser McInnes adlı bir baristanın cappuccino yapmaya çalışırken köpürtemediği sütten alan Flat White, tek veya çift shot espresso üzerine buharda pişirilmiş süt dökülerek hazırlanır. Flat White ile latte arasındaki temel fark, süt ve espresso oranıdır. Flat white, bir latteden daha az süt içerir ve genellikle üstte biraz daha az köpük bulunur.

Kahve Yanına Yakışan Tatlar

Özsüt ustalıkla hazırlanan lezzetleriyle kahve tutkunlarının keyfine keyif katıyor. Kahvelerin en tatlı eşlikçilerinden olan Cruller, deneyenlerin vazgeçemediği tadıyla en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Şu (Choux) hamuru arasına enfes pastacı kreması ile hazırlanan bu benzersiz tat, Bademli Çikolatalı, Sütlü Çikolatalı, Bisküvi Kremalı, Yer Fıstıklı, Antep Fıstıklı ve Karamelli çeşidiyle kahvelere çok yakışıyor.

Fransız mutfağında çıkıp tüm dünyaya yayılmış eşsiz tat kruvasan, kahve yanının bir diğer vazgeçilmezi olarak, Özsüt’ün maharetli ustaları tarafından özenle hazırlanıyor. 4 gün boyunca bekletilerek sabırla işlenen ve kat kat açılan kruvasanlar, ağızda dağılan tereyağlı lezzeti ile sadece kahvelerin değil, kalplerin de en tatlı ortağı oluyor.

Mini ekler tabağı, gerçek çikolatayla hazırlanan enfes brownie ve parça çikolatalı kurabiyeler ise kahve yanı tercihi çikolatalı tatlar olanları her daim mutlu ediyor.

Sosyal Medya'da Paylaşın