Amavi, hayallere dokunan deneyimler için yeni sezona başlıyor!

Amavi, Ege ve Akdeniz’in doğasından, binlerce yıllık deniz kültüründen ve zengin lezzetlerinden ilham alarak oluşturduğu menüsüyle unutulmaz bir deneyim yaratmaya devam ediyor.

Amavi, Akdeniz’in tüm limanlarını dolaşıp Ege’ye demir atmış bir balıkçının güncesini, dar bir patikanın ardından varılan denizlerin engin semalarını temsil eden bir sembol gibi…

Alaçatı’da Alavya’nın bahçesinde, zeytin ağaçlarının arasında yer alan Amavi, Ege ve Akdeniz’in doğasından, binlerce yıllık deniz kültüründen, zengin lezzetlerinden ilham alarak hayallerdeki masayı kuruyor.

Farklı tekniklerin ve lezzetlerin bir araya geldiği bir deneyim…
Amavi, doğanın, denizin, toprağın verdiği her ürünü özveriyle ve saygıyla işleyerek, bazen aylar süren bekleyişlerin ardından, bazen dalından, tarladan, denizden sofraya direkt ulaşan bir deneyim sunuyor. Akdeniz’in ve Ege’nin bereketli doğasından ürünlerin, odun fırınından, kömür ızgaradan, buhardan, yavaş pişimden çıkıp, en doğru şekilde ve kişisel tercihlere göre servis edilmesi üzerine kurgulanmış mutfağını bir deneyim haline getiriyor.

Menüde neler var?
Amavi, başlangıç olarak klasik meze ve salataların yanı sıra sunduğu İsli Midye, İsli Sardalya, Kürlenmiş Balıklar ve kendi mutfağında özel olarak hazırlanan Hamsi Turşusu ile ayrıcalıklı bakış açısını ortaya koyuyor. Karidesin, kalamarın, midyenin, ahtapotun kısaca deniz ürünlerinin en sevilenlerinin, Ege otlarının ve Lobster Roll, Midyeli Soğan Dolması gibi lezzetlerin yer aldığı ara sıcaklarla paylaşımlı tabakların çok sevildiği sofralara renk katıyor. Ana yemek ise Amavi deneyiminin en üst noktasına ulaştığı an… Amavi, geniş tezgahında yer alan ve titizlikle seçilen deniz ürünlerinin istenen şekilde hazırlanması için kişiye özel tercihler ile şef Can Aras’ın özgün tekniklerini bir araya getiriyor. Amavi’nin odak noktası olan tezgâh ürünleri dışında ise elbette başka sürprizler de var. Amavi, tereyağında poşe tekniği ile hazırlanan ürünler, Deniz Mahsullü Linguine ve Deniz Mahsullü Gnocchi, Kuzu Pirzola ve Bonfile beklenmedik fakat keyifli bir yolculuğa davet ediyor. Butter Scotch Choux, Sofie gibi lezzetlerin olduğu tatlı seçenekleri de menünün olmazsa olmazı.

Amavi mutfağının en çok dikkat çeken özelliklerinden biri de dry-aged yani kuru dinlendilirilmiş balıkları. Dry-aged balık tekniğini Türkiye’de ilk kez kullanan mutfak olan Amavi, normal şartlarda balığın %40’ı kullanılmazken, bu ürünü de en doğru şekilde değerlendiriyor.

Endemik otların, zeytin ağaçlarının, üzüm bağlarının köklerini saldığı bu topraklar Amavi mutfağında yaratılan her ürüne eşlik edecek şarapların ve kokteyllerin de kaynağını oluşturuyor.

Akdeniz’in iç ısıtan atmosferini yansıtan bir dekorasyon…
Amavi, Akdeniz ülkelerine özgü çabasız şıklığı yansıtan dekorasyonuyla, doğal malzemelerin yumuşak renklerde kullanıldığı, zarif ama rahat bir mekan yaratmış. Kullanılan malzemelerin, mobilya ve aydınlatmaların hepsinin Akdeniz çevresindeki İspanya, İtalya ve Türkiye gibi ülkelerden tedarik edildiği Amavi’de ortaya kaliteli bir sentez ortaya çıkarılmış.

Amavi, sunduğu her tabakla ve ürünle bütün duyulara hitap eden bir deneyim sunmak, tat ve koku hafızalarına yeni katmanlar eklemek için misafirlerini bekliyor.

Sosyal Medya'da Paylaşın