Backhaus Artizan Bakery, İstanbul Ayazağa’da yer alan yeni fabrikasının açılışını lansman etkinliğiyle duyurdu. 14 bin metrekarelik kapalı alanda kurulu yeni fabrika, aylık 500 tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük artizan unlu mamülleri fabrikası olma özelliği taşıyor.
Ekmek, kruvasan, lamine, glütensiz, ekşi maya, kuru pasta, hazır sandviç, yaş pasta ve börek üretimi yapılan Backhaus fabrikası, günlük 400 çeşidin üzerinde taze ve 103 çeşit donuk ürün portföyüyle yeni fabrikasında imalat faaliyetini sürdürüyor.

Backhaus Artizan Bakery’nin İstanbul Ayazağa’da kurulan yeni fabrikasının lansman töreninde açılış konuşmasını gerçekleştiren Sözen Group CEO’su Gökmen Sözen, Duruk Ailesine ve Backhaus Genel Müdürü Ege Duruk’a yeme-içme ve pastacılık sektörüne katkılarından dolayı teşekkür ederek sözlerine başladı.

Sözen, “Duruk ailesi, çok kıymetli bir aile. Backhaus’un yanı sıra Aroma markası ve Gelik Restoranları ile, İreks ile ağırlama sektöründe önemli bir yere sahip. Genel Müdür Ege Duruk da Backhaus’u önemli yerlere taşıdı. Ürünlerini Türkiye’nin önemli kafeleriyle, restoranlarıyla tanıştırdı. Bugün, Backhaus’un 14 bin metrekarelik üretim alanına ulaşmış olmasından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Uluslararası zincirlerde de Backhaus ürünlerini görmeyi umuyoruz” ifadelerini kullandı.
“İş Ortaklarımıza 20 Senedir Bize Duyduğunuz Güven İçin Teşekkür Ediyoruz”
Backhaus Genel Müdürü Ege Duruk ise, Backhaus’un kurucuları Dr. Mehmet Çetin Duruk, Dr. Hilal Duruk ve Ömer Duruk’u, şefleri ve İreks yöneticilerini yeni fabrikalarında ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirildi.

Backhaus’un bu sene 21’inci yılını tamamladığını aktaran Ege Duruk konuşmasına şöyle devam etti;
“Toplamda 220’ye yakın taze unlu mamul müşterimizin ortalama çalışma süresine baktığımızda, 12 sene olduğu çıkıyor. Dünyada bu kadar geniş çeşitli unlu mamulü bu kadar uzun süre aynı müşterilere kesintisiz, her gün sunabilen ender firmalardan biriyiz. Siz değerli iş ortaklarımıza 20 senedir bize duyduğunuz güven için teşekkür ediyoruz. Sizlerin sayesinde işlerimizi büyüttük ve bu modern fabrikamızı yapabildik. Fabrikamız Avrupa standartlarına, sizlerin her türlü ihtiyacına kuvvetle cevap verebilen, bizim şeflerimizin de zevkle çalıştığı bir fabrika oldu.”
“Yeni Bir Glutensiz Ürünümüzün Lansmanını Yapıyoruz”
Yeni fabrikanın artizan unlu mamul kategorisindeki diğer fabrikalarla karşılaştırıldığında Türkiye’deki en büyük üretim tesislerinden biri olduğun vurgulayan Duruk, “Yeni fabrikamızda taze toptan satış kanalımızda ürün yelpazemize hazır sandviç ve taze pastalarımızı ekledik. Aynı zamanda dünya standartlarında üretim yapan glutensiz bölümü kurduk. Bu konuda hem kafelerden hem otellerden büyük talep aldık. Bugün aynı zamanda doypack formatında, 50 gram atıştırmalık yeni bir glutensiz ürünümüzün lansmanını da yapıyoruz. Glutensiz olmasına rağmen çok lezzetli ürünler; mini barlarımıza, kafelerimize, kahvaltı büfelerimize çok uygun ürünler. Glutensiz üründe en büyük kriterimiz, tattığınızda glutensiz olup olmadığını anlamamaktır. Bizim ürünlerimiz de tam da buna uygun, çok lezzetli ürünler” şeklinde konuştu.

“Türkiye’deki Neredeyse Tüm Önemli Zincirlerle Çalışıyoruz”
Backhaus’un üşteri portföyünün sürekli büyüdüğünü anlatan Duruk, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Yeni fabrikamıza taşınmamızdan sonra, 100 civarı müşteriden 220 müşteriye çıktık. Bunların yaklaşık 140’ı eskiden olduğu gibi 5 yıldızlı otellerimiz. Ek olarak 50 civarı kafeye günlük, taze sevkiyat yapıyoruz. 20 civarındaki çok kıymetli catering firmamızın birçok noktalarında hizmet veriyoruz. Migros ve Macromarket noktalarına da yine her gün taze ürün sevkiyatı yapıyoruz.

Yeni fabrikamızda donuk üretime de geçtik. Bize gurur veren bir diğer konu ise, 1 buçuk sene gibi kısa bir sürede Türkiye’deki neredeyse tüm önemli zincirlerle çalışıyoruz. Pek çok kahve zincirinde donuk ürünlerimiz yer alıyor. Ayrı bir gurur kaynağımız ise, ihracata başlamış olmamız. Türk şeflerimizin yaptığı ürünleri Bulgaristan’a, Kıbrıs’a, Dubai’ye yolluyoruz.
Bugün İreks ailesi de yanımızda. Hazır ürün talep ettiğinizde Backhaus olarak tüm ihtiyaçlarınıza cevap veriyoruz. Yerinde, ustalarla üretim yapmak istediğinizde ise İreks tüm ekibiyle sizlere hizmet vermeye hazır.”





















