Londra’nın yeni sürdürülebilir restoranı Apricity açılıyor

Londra’daki ünlü restoranı Tredwells’i kapatan Chantelle Nicholson, yeni mekanı Apricity’nin açılış heyecanını yaşıyor. “Yenilenme, sıcaklık, cömertlik ve ışık” anlamına gelen Apricity’e, Hackney’in son pop-up’ı “All’s Well”in ruhu yansıtılacak. Apricity, her şeyden önce sürdürülebilirlik amacı olan sosyal açıdan bilinçli bir restoran olmayı hedefliyor.

12 Mart’ta Mayfair’in Duke Caddesi’nde açılacak olan Apricity, Nicholson’ın sebze merkezli yemek pişirme yaklaşımını, sürdürülebilirliğe güçlü bir şekilde odaklanarak sürdürecek.

Apricity, yerel tedarikçilerden ve küçük çiftliklerden gelen malzemelerle Nicholson’ın tabiriyle “aşırı mevsimsel” bir menü sunacak. Restoran ayrıca gezegen dostu uygulamaları benimseyecek ve sıfır atık olacak.

Alakart sunumun yanı sıra restoran bir vejetaryen ve bir etli olmak üzere iki tadım menüsü sunacak. Baş aşçısı, atıksız bir yaklaşımla çalışan Eve Seemann’ın olacağı restoranın menüsünde ise bir çeşit sirke ile servis edilen çıtır Brüksel lahanası; fermente ateş alevi biberleri ve miso aioli ile kavrulmuş Kuri kabağı; mürver ve ceviz ezmeli geyik eti; armut turşusu ile kaplanmış Cornish uskumru ve Shetland midyeleri yer alacak.

İçecek tarafında ise İngiliz üzüm bağlarına odaklanan şaraplar ve sıfır atık kokteyller olacak. Tüm bunlara ek olarak, dışarıda küçük bir teras ve bodrum katında bir şef masası konumlanacak.

Apricity’nin kendi ve ekibi için çok heyecan verici bir fırsat olduğunu dile getiren Nicholson, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Keyifli, lezzetli yemekler ve harika içecekler sunabilen bir alan yaratmak bizim için çok önemli. Birleşik Krallık’taki harika yetiştiricileri ve çiftçileri kahramanlaştırmanın yanı sıra uyumlu bir ahlak ve kültüre sahip diğer kuruluşlarla ortaklık kurmak için sabırsızlanıyoruz. Mayfair’in kalbinde ve ötesinde daha yeşil, daha sağlıklı ve daha bilinçli bir topluluk yaratmak için çalışmaktan çok mutluyum.”

Sosyal Medya'da Paylaşın