Metro Türkiye, AKUT iş birliği ile çalışanlarına, müşterilerine ve iş ortaklarına özel deprem eğitimi düzenledi

Türkiye’yi derinden etkileyen İzmir depremi ve ardından yaşanan kayıplar, afetlere hazırlıklı olmanın ve bu konuda toplumun bilinçlendirilmesinin önemini bir kez daha ortaya koydu. Metro Türkiye 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü’nde çalışanlarına, profesyonel müşterilerine ve iş ortaklarına AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki’nin verdiği online deprem bilinçlendirme eğitimi düzenledi.

30 Ekim’de İzmir’de meydana gelen deprem ve kayıplar tüm Türkiye’yi derinden etkiledi. Doğal afetlerin etkisini azaltmak, kayıpları en aza indirmek için toplumun her ferdinin ve her kesimin konuyla ilgili eğitim alması büyük önem taşıyor. Ülkemizde her yıl 12 Kasım’da “Afet Eğitimi Hazırlık Günü” özelinde eğitimler veriliyor.

Dünyanın en önemli uluslararası perakende şirketlerinden Metro Türkiye de bu önemli günde yeme içme sektöründeki müşterilerinin, tedarikçilerinin ve kendi çalışanlarının katılımı ile online deprem bilinçlendirme eğitim programı düzenledi. Yaklaşık iki saat süren eğitim, AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki tarafından verildi.

Eğitimle ilgili açıklamada bulunan Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, “İzmir’de meydana gelen deprem ve bölgede verilen kayıplar Metro Türkiye ailesi olarak bizleri derinden etkiledi. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara bir kez daha Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Yaşanan bu acı olay afetlere hazırlıklı olmamızın ve bu konuda toplumu bilinçlendirmenin önemini bir kez daha ortaya koydu. Bunun için eğitimin önemli olduğuna inanıyoruz. Metro Türkiye olarak bu konuda da üzerimize düşen sorumluluğumuz olduğuna inanarak harekete geçtik. Doğal afetler konusunda ülkemizin en değerli isimlerinden biri olan ve bu konuda öncü çalışmalara imza atmış Nasuh Mahruki ile çalışanlarımıza, müşterilerimize ve iş ortaklarımıza kapsamlı bir eğitim düzenledik. Ülkemize bir daha böyle acılar yaşatacak doğal afetlerin yaşanmaması ise en büyük temennimiz ancak deprem gerçeğini kabul edip hazırlıklı olmak mecburiyetindeyiz” dedi.

Verilerin eğitimlerin konularını ise şu başlıklar oluşturdu:

· Deprem öncesi yapılması gerekenler

o Aile afet planı nedir?

o Depremin yol açtığı yapısal ve yapısal olmayan hasarlar ve alınması gereken önlemler nelerdir?

o Güvenli noktalar

o Afetlerde iletişim ve irtibat sorumlusu

o Afetlerde ihtiyaç duyulan lojistik malzeme nasıl hazırlanmalı

· Deprem anında yapılması gerekenler

o Deprem anında doğru ve yanlış davranışlar nelerdir?

o Deprem anında açık ve kapalı alanlarda nelere dikkat edilmeli?

· Deprem Sonrası

o Deprem sonrası oluşabilecek riskler

o Tahliye sırasında nelere dikkat edilmeli?

o Doğru haber kaynaklarına ulaşım

o Binayı tahliye edemiyorsak ya da enkaz altındaysak yapabileceklerimiz

Sosyal Medya'da Paylaşın