Hakkasan Istanbul ve Hakkasan Bodrum’un Yeni Executive Şefi Nicky Tan Choon Aun

Malezyalı şef Nicky Tan Choon Aun artık resmi olarak Hakkasan Istanbul ve Hakkasan Bodrum’un Executive Şeflik görevine atandı. Bu vesileyle FoodinLife dergisi olarak çiçeği burnunda şef ile mutfak geçmişinden Hakkasan’a pek çok konuyu konuştuk.

Malezyalı şef Nicky Tan Choon Aun, Hakkasan’ın Dubai ve Riyad şubelerinden sonra resmi olarak Hakkasan Istanbul ve Hakkasan Bodrum’un Executive Şefliğine getirildi. Türkiye’nin iki popüler lokasyonunda Kanton mutfağının en lezzetli ürünlerini hazırlayacak şef Aun’a ilk olarak mutfağa ilgisini sorduğumuzda şöyle cevaplıyor: “Büyürken; annemin yemekleri özellikle de lezzetli kızarmış bifteği yemeğe olan sevgimi ateşledi. Her yemek bir lezzet dünyasına yolculuk gibiydi ve beni, onları bu kadar özel yapan baharatlar ve malzemeler meraklandırıyordu.” 

Okul tatillerinde kendini mutfakta bulan şef, mutfaktaki şeflerin yemekleriyle insanları mutlu edişini görmesinin kendisine ilham verdiğini söylerken, “Sadece harika tadı olan değil, aynı zamanda kalıcı bir izlenim bırakan yemekler yaratma tutkumu körükledi ve beni bugün olduğum şefe dönüştürdü” diyor.

“Malzemeler her ülkede farklıdır ve her şey ithal edilemez”

Hakkasan Istanbul ile yolunun kesişmesini anlatan şef, buna vesile olanın bir diğer şubenin, Hakkasan Bodrum’un açılışı olduğunu söylüyor: “Açılışa yardımcı olmak için Abu Dabi’den görevlendirilmiştim. Bu ülkeyi de çok seviyordum. Hepimiz buraya ‘Romantik Türkiye’ diyoruz.”

Köklü bir Çin ve Kanton mutfağının yansıması olan Hakkasan’da Executive Şef Nicky Tan Choon Aun’un menüsüne de değiniyoruz. Şef Aun, bir menü oluştururken göz .nünde bulundurulması gereken en önemli noktanın malzemeler olduğunu söylerken, bunun nedenini de şöyle açıklıyor: “Malzemeler her ülkede farklıdır ve her şey ithal edilemez.”

Yerel misafirlerin çoğunlukla tuzlu yiyecekler tercih ettiğini gözlemleyen deneyimli şef, kendi favorisinin tatlı ve çıtır yiyeceklerden yana olduğunu söylerken; “İmza yemeğimiz ördek salatası benim kişisel favorim” diyor.

Mevsimsellik, yerel ürün ve Türk mutfağı

Mevsimsellik ve yerel ürün kullanımı konusunda ise şefin görüşü şu şekilde; “Bizim için mevsimlik malzemeler, müşterilerin menüden farklı yemekleri tatmalarını sağlıyor. Yerel malzemelere gelince, bazı Çin yemeği özelliklerinin yapımında da kullanılabileceklerini umuyorum” ifadelerini kullanıyor.

Şef Aun’a yurt dışı tecrübelerine dayanarak Türk mutfağına yönelik düşüncesini soruyoruz, şöyle cevaplıyor: “Türk mutfağı dünyadaki üç büyük mutfaktan biri olarak biliniyor (diğer ikisi Çin ve Fransız). Orta Asya, Batı Asya, Güney Asya ve bazı Afrika ülkelerinin mutfakları da buna dahil.”

Sosyal Medya'da Paylaşın