Gıda işletmeleri Unilever Ev Dışı Tüketim ve Güvenilir Ürün Platformu’nun birlikte düzenlediği Güvenilir Eller Eğitimi’nde buluşuyor!

Unilever Ev Dışı Tüketim ve Güvenilir Ürün Platformu’nun birlikte düzenlediği Güvenilir Eller Eğitimi, gıda işletmeleriyle buluşuyor.  İstanbul’da sekiz farklı belediye ile iş birliği yapılarak gıda sektöründeki işletmelere ücretsiz ve online olarak sunulan özel eğitim içerikleri, Maltepe Belediyesi’nin ardından Beyoğlu ve diğer ilçe belediyeleri ile devam edecek. 

Unilever Ev Dışı Tüketim ve Güvenilir Ürün Platformu, gıda sektöründe faaliyet gösteren ve kısıtlamalardaki değişiklikler sonrası misafirleriyle buluşacak işletmelere özel eğitim içerikleriyle destek veriyor.

www.guvenilirurunplatformu.com adresinden çevrimiçi olarak sunulan Güvenilir Eller Eğitimi, gıda güvenliği, ürün ve tüketici güvenliği, satış, pazarlama, pandemide markalaşma ve güncel mevzuatları da içeren pek çok başlıktan oluşuyor.  Unilever Ev Dışı Tüketim’in 2016 yılından bu yana ev dışı tüketim sektörüne sunduğu ve gıda güvenliğinin her aşamasına odaklanan Güvenilir Eller eğitim programının dersleri de bu programda yer alıyor.

Eğitimler Güvenilir Ürün Platformuüyesi gıda mühendisi, ziraat mühendisi ve veteriner hekimler tarafından çevrimiçi olarak verilirken “Pandemide Markalaşma ve İletişim” eğitimi ise Ekonomi Gazetecileri Derneği ve Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak tarafından sunuluyor. Maltepe Belediyesi ile başlayan eğitimlerin Beyoğlu ve diğer ilçe belediyeleri ile devam etmesi planlanıyor.

Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak, “İstanbul Avrupa ülkelerine uyum ve 2023 hedefleri kapsamında dünyanın en stratejik şehirlerinin başında geliyor. Biz de bu proje ile şehrimizdeki gıda işletmelerinde ürün güvenliği çalışmalarının yaygınlaştırılması ve COVID-19 ile mücadele kapsamında güvenli üretimin sağlanmasını amaçladık. İstanbul ilçe belediyelerine kayıtlı gıda üreten ve satan tüm gıda işletmelerinin uluslararası standartların yanında TSE COVID-19 Güvenilir Ürün Standart ve Kılavuzu’na uyum sağlaması, ürün güvenliğinin dış ülkelerle rekabet edebilir düzeye ulaştırılarak ihracatın artırılması, yeni pazarlara girişin kolaylaştırılması, şehir turizmine katkı sağlanması ile İstanbul’un ürün güvenliğinde üst noktalara taşınması projemizin temel amaçlarını oluşturuyor. Bu proje ile gıda sektöründe çalışan herkes ve her departmana özel içerikler hazırlayarak normalleşme sürecine geçişe katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Maltepe Belediyesi ile başlayan bu eğitimlere farklı belediye iş birlikleri ile devam edeceğiz” dedi.

Unilever Ev Dışı Tüketim Genel Müdürü Yılmaz Tokgöz ise bu iş birliğiyle ilgili “Gıda güvenliği toplum sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Gıda güvenliğinin sağlanamaması sonucu gelişen hastalıklar insan sağlığı açısından oluşturduğu risklere ek olarak ekonomiye de ciddi yükler getirmekte ve turizm faaliyetlerine olumsuz etki edebilmektedir. Her 2 profesyonel mutfaktan 1’ine ulaşan Unilever Ev Dışı Tüketim Ekibi olarak, markamızın ‘Destekle, İlham Ver, Geliştir’ amacı doğrultusunda ev dışı tüketim sektörünün gelişimine katkı sağlayacak her türlü adımın sorumluluklarımızdan biri olduğunu düşünüyoruz. Bu doğrultuda 2016 yılından bu yana “Güvenilir Eller” gıda güvenliği eğitimlerimizle profesyonel mutfak çalışanlarına ulaşıyoruz. Gıdaların hazırlanmasından, depolanmasına, hammaddelerin tüketim aşamasına ve denetimine kadar olan süreçte karşılaşılabilecek tehlikeler konusunda altı modülden oluşan bu eğitimimiz, 2020 yılında pandeminin ardından eklenen ‘Personel Hijyeni Önlemleri’ modülü ile COVID-19 salgınının normalleşme döneminde de şeflere destek oluyor. Bu eğitimler ile bugüne kadar 63 bin 335 mutfak çalışanına ulaştık. Bugün ise ortak bir bakış açısı ve hedefler doğrultusunda Güvenilir Ürün Platformu ile ev dışı tüketim sektörünün ilerlemesinde önemli bir rol oynayacak bu projeye katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Sosyal Medya'da Paylaşın