Lokanta Geleneği, Asmalımescit’te Gün Lokantası ile Devam Ediyor

Asmalımescit’in en yenilerinden Gün Lokantası, yakın zamanda müşterilerini ağırlamaya başladı. Mekan,  yalnızca yerel mutfak lezzetleriyle değil ferah dekorasyonuyla da dikkat çekiyor.

Gün Lokantası, günümüzden 80-100 yıl önce, İstanbul’da ve yine Asmalımescit-Pera bölgesinde açılmış lokanta geleneğini sürdürüyor. Tasarımdaki imza ise Naif Mimarlık’a ait. Mekânda ilk göze çarpan ise açık mutfak.

Mekân, ‘karadan’ ve ‘denizden’ olmak üzere iki başlık altında grupladığı menüsündeki yaklaşımını, bu coğrafyaya ait yerel ve bölgesel lezzetleri, İstanbul ruhuyla işleyip sunmak olarak tanımlıyor.

Malzemeler, Mevsime Uygun Olarak Seçiliyor

Restoranın menüsünde kullanılan malzemeler ise mevsime uygun olarak seçiliyor. Malzemeler, mümkün olduğunca yerler tedarikçilerden temin ediliyor. Türkiye’nin farklı yörelerinden getirilen malzemeler özel bir seçkiyle sunuluyor.

Şaraplarda da iyi bir seçki söz konusu. Fransa, İtalya, Portekiz, Almanya’dan gelen şarapların yanı sıra kendi topraklarımızda yetiştirilen ve yerel üzümlerden elde edilen şaraplara da yer veriliyor.

Sosyal Medya'da Paylaşın