Michelin Rehberi’nde Türk gururu: Başarılı şef Ahmet Dede Michelin yıldızının sahibi oldu!

Michelin Guide, “2021 Büyük Britanya ve İrlanda Michelin Yıldızları”nı dün akşam bir seremoniyle dağıttı. Gecede Türk şef Ahmet Dede Michelin yıldızının sahibi oldu. İrlanda’nın Baltimore köyünde hayata geçirdiği restoranı Dede ile Michelin müfettişlerince değerlendirilen ve yıldıza hak kazanan Ahmet Dede, Türk konseptini taşıyan restoranı ile Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatıyor. Başarılı şef dünyada kendi restoranı ile şu anda Michelin yıldızının sahibi olarak da Türk ve dünya gastronomisine adını altın harflerle yazdırıyor.

Başarılı şef Ahmet Dede FoodinLife’a yaptığı açıklamada şunları söylüyor: “Bir Türk şefi olarak İrlanda’nın batısında küçük bir balıkçı kasabası olan Baltimore köyünde 4 yıldır yaşıyorum. İlk üç yılımda başka bir restoranda baş aşçılık yaptım ve 2018 yılında Michelin yıldızı aldım. 2019 yılında restoran kapandı. Geçen yıl ise kendi restoranımı hayata geçirdim. Daha önce yaptığım konseptlerden farklı olarak Türk konseptiyle hizmet veriyorum. Ve zorlu bir yıl sonunda güzel bir haber aldım, Michelin Guide tarafından restoranıma ve bana bir Michelin yıldızı verildi. Bu hem ülkem hem İrlanda hem de ailem için çok önemli ve güzel bir başarı. Türk konsepti altında olması ise daha da gurur verici.”

Türkiye’ye yaşattığı bu gururdan dolayı FoodinLife Gastronomi Yayınları ve Sözen Organizasyon olarak Ahmet Dede’yi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Bu akşam saat 21.00’da Ahmet Dede Instagram canlı yayınında bizlerle olacak.

Daha önce Michelin yıldızının sahibi olan Türk şefler arasında ise; Ali Güngörmüş, Serkan Güzelçoban ve Moses Ceylan bulunuyor.

Sosyal Medya'da Paylaşın