Teruar Urla: Zeytin Ağaçlarının Gölgesinde Sürdürülebilir Bir Lezzet Yolculuğu

Sürdürülebilir gastronomiye ve iyi tarım uygulamalarına değer veren restoranlardan biri olan Teruar Urla, bölgenin zengin gastronomik mirasını yansıtıyor. Teruar Kurucu Şefi ve Ortağı Osman Serdaroğlu, sürdürülebilir tarım uygulamalarına odaklanıyor.

İzmir’in Urla ilçesinde konumlanan Teruar Urla, bölgeye özgü taş ev mimarisini yansıtan atmosferiyle öne çıkıyor. Şef Osman Serdaroğlu ve eşi Ezgi Serdaroğlu’nun kurduğu Teruar Urla, deniz ürünlerine odaklanıyor.

Mevsimin En İncelikli Lezzetleri Teruar’da

Teruar Urla’da tüm malzemeler, titizlikle ve iyi tarıma dayanan mahsullerden seçiliyor.  3 üretim bahçesiyle yerel ve sürdürülebilir tarıma katkı sağlayan Teruar Urla, üretim döngüsünün içinde olmaktan büyük keyif alıyor.

Mekân için sürdürülebilirlik, çiftçiden balıkçıya, şaraphanelerden toplayıcılara uzun soluklu bir serüvenin parçası. Şefin hazırladığı tabaklar, mevsimin en incelikle dokunmuş lezzetlerini öne çıkarıyor.

Pelit Peyniri Cacio e Pepe Tagliolini, Kum Midye soslu Şevketi Bostan ve Sübye mürekkebiyle sunulan Yarımada Kabuklu Tartar, mekânın öne çıkan lezzetleri arasında yer alıyor. Alakart menüyle damaklarda iz bırakan bu şık katılım, şef Osman’ın yenilikçiliği ve sadelikle hazırlanmış tadım menüsü de sunula sunuluyor. Şarap listesi ise hem yabancı hem de Türkiye’nin farklı bölgelerinden seçilmiş seçeneklerle, her bir tabağa mükemmel bir uyum sağlıyor.

Sosyal Medya'da Paylaşın