Bocuse d’Or 2021’in şampiyonu Fransa!

Dün gece nefesler tutuldu ve dünyanın ünlü gastronomi olimpiyatlarının kazananının belirlendiği SIRHA Fuarı kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu. Ve kazanan açıklandı:  Bocuse d’Or 2021’in şampiyonu Fransa! Dünyanın dört bir yanından yetenekli şeflerin tüm gastronomik becerilerini sergilediği büyük final etkileyici tabakların yanı sıra bu yıla özel ödüllerle de namına yaraşır bir gece yaşattı.

Fransa’nın Lyon kentinde gerçekleştirilen büyük finalde takımlar ülkelerini temsil ederek sıra dışı tabaklara imza attı. Yaratıcılık, sunum ve lezzeti başarıyla bir araya getiren Fransa birinciliği elde ederken Silver Bocuse’un sahibi Danimarka oldu. Geçtiğimiz yılın şampiyonu Norveç ise, Bronze Bocuse’a layık görüldü.

Pandemi koşullarında artan paket servis talebi de yarışmaya uyarlandı. 22 ülkenin takımları domates ve dana eti kullanarak yaratıcı paket servis menüleri oluşturmak için tüm yaratıcılıklarını kullandı. En yaratıcı ve lezzetli paket servis menüsünü oluşturan İsveç, Take Away Theme ödülünü kazandı. Bu yıl ayrıca ilk kez Bocuse d’Or Sosyal Bağlılık Ödülü de verildi. Zorlu çalışma koşullarına rağmen yeni dayanışma modelleri geliştirebilen şeflere verilen bu ödül Kolombiya’nın oldu. Yarışma boyunca sahne arkasında çalışarak takımına destek veren şeflere verilen The Best Commis ödülünü ise, İsviçre kazandı. İşte tarihi gecenin ölümsüzleşen kareleri:

Take Away Theme ödülünün kazananı İsveç.

Norveç, Bronze Bocuse’u kazandı.

The Best Commis ödülü İsviçre’ye verildi.

Bu yıl ilk kez verilen Social Commitment ödülü Kolombiya’nın oldu.

Sosyal Medya'da Paylaşın