Frenox Ar-Ge Müdürü Nima Molani: “Üretim kapasitemizle Avrupa’nın ilk 3 firması arasına girmeyi planlıyoruz”

Frenox; insan, kültür ve toplumun bilgisinden oluşan bilgi ağının artırılması ve bu ağın yeni uygulamalar tasarlamak üzere kullanılması için sistematik temelde yürütülen yaratıcı çalışmalar yapıyor. Ar-Ge departmanı ise firmanın destekleyici fonksiyonlarından biri olmakla birlikte diğer tüm fonksiyonlarla ilişki içinde. Projelerinin ana fikirlerinin Ar-Ge departmanından çıkan Frenox’u Ar-Ge Müdürü Nima Molani’den dinledik. 

Frenox, araştırma ve geliştirme departmanında yeni bilgileri elde etmek için özen gösteriyor. Mevcut bilgileri ortaya çıkarmak amacıyla yapılan faaliyetleri oturmuş bir sistem çerçevesinde topluyor ve dolayısıyla her zaman analiz ve yorum gerektiren bir takım çalışması yapıyor. Güncel teknolojileri takip edip, sürekli literatür taraması yapıp ve piyasanın ihtiyaçlarına göre, çeşitli kuruluşlarla işbirliği yapıp, hem kendi bünyelerinden ve hem danışman kuruluşlarla ortak hedefler için yol kat ettiklerini ifade eden Nima Molani, “Güncel teknolojileri bilmeden Ar-Ge yapmanız mümkün değildir. Bunun için ülkemizin birçok üniversitesi ile uzun ve kısa vadeli ortak projeler yazdık ve geliştirdik. Donanımsal açıdan Ar-Ge’mizin zengin tutulması bir başka özelliğimizdir. Birçok firmada mevcut şartlardan dolayı Ar-Ge departmanları için asgari yatırım yapılır iken, biz bu yatırımı Amerika ve Avrupa standartlarına göre hedeflemekteyiz” diyor. 

“Ar-Ge ekibi olarak son trendleri araştırmaya devam ediyoruz” 

Frenox’un bir büyük özeliği de AR-GE departmanında hem deneysel ve hem nümerik sonuçları aynı anda karşılaştırmak ve paralel vaziyette incelemek. Bu tanımda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, Ar-Ge’nin ne kadar kapsamlı bir kavram olduğu. “Yaratıcı çalışma olarak tanımlanan her faaliyetin sistematik olması gerektiğini düşünmekteyiz” diyen Molani, “İnovasyon mottosuyla diğer departmanlarla iletişim halinde olan ekibimiz sürekli kendini geliştirerek ürün çeşitliliğini arttırmaktadır. Ar-Ge ekibi olarak hem firmamıza hem sektörümüze en uygun çözümleri sunmak için son trendleri araştırmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullanıyor. 

“Pazarımızın potansiyelini hem sektörümüz hem de firmamız için mutlaka araştırıyoruz” 

Frenox, AR-GE’de iş motivasyonunu artırmaya, güven ortamını yaratmaya ve ortak hedefleri belirtmeye oldukça önem veriyor. Yeni ve yaratıcı çözümler sunmanın kendileri için oldukça keyif verici bir süreç olduğunu sözlerine ekleyen başarılı yönetici, “Ekip olarak çalışmaya konsept tasarımlar ile başlayıp ardından literatür taramalarına geçiyoruz. Disiplinlerarası yapımız sayesinde bir çok farklı fikri toplayıp bir süzgeçten geçirip analizini yapabiliyoruz. Bu analizi yaparken önceliğimiz piyasanın eğilimi ve sektörün içinde bulunduğu şartlardır. Piyasa araştırması yaparak piyasadaki diğer ürünlerin güçlü ve zayıf yönlerini araştırıyoruz. Pazarımızın potansiyelini hem sektörümüz hem de firmamız için mutlaka araştırıyoruz. Bu hem dünyadaki başarımızı hem de iç piyasadaki başarımızı etkileyecek en önemli unsurlardan biridir. Teknik aşamalar için yeterli donanım, bilgi-birikime sahip olan ekibimiz ile ilerliyoruz ve ardından ürünlerimizi piyasaya sürmeden bir çok test aşamasından geçiriyoruz” açıklamalarında bulunuyor. 

“Amacımız devamı kesilmeden sürekli yeni projeler üretip ürün tasarlamak” 

Frenox pandemide tüm tedbirlere uyarak, şirkette her zaman hijyen kurallarına en azami şekilde önem vererek çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yine pandemi sürecinde hedef pazarlarının değiştiğini fark ederek hedef pazarının rotasını piyasanın ihtiyaçlarına göre değiştiren firma, ürün gamını da geliştiriyor. “Hâlihazırda Ar-Ge departmanımızda bir tasarım merkezi kurmuş bulunmaktayız” diyen Nima Molani sözlerini şöyle sonlandırıyor: “Amacımız devamı kesilmeden sürekli yeni projeler üretip ürün tasarlamak. Yeni projelerimizden birçoğu, pandemi sürecinde piyasa için büyük faydalar sağlamıştır. Türkiye’de ilk ve tek olarak bizim tarafımızdan yapılmış şok dondurucu soğuk odalar bunun bir örneğidir. Ayrıca dünyayı saran pandeminin engellenmesinde bizim de bir katkımız bulunsun istedik ve bilgi-birikimimizi de katarak medikal sektörüne hizmet edebilmesi için -80 dereceye kadar düşebilen ve bu sıcaklığı muhafaza edebilen bir ürün geliştirdik. Sektörde kapladığımız alanı büyütmeye devam etmekteyiz. Öte yandan hedefimiz gündemdeki teknolojileri takip edip, üretim ağımızı genişletmek ve satışlarımızı artırmak. Satış sonrası desteğimiz ile de üretim kapasitemizi gelecek 3 sene içerisinde 3 kata çıkartmayı hedefleyerek Avrupa’nın ilk 3 firmasına girmeyi planlıyoruz.” 

Sosyal Medya'da Paylaşın