Cookshop Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Gengeç: “Krizi fırsata çevirmeye çalışıyorum”

Koronavirüs salgınının gündeme ve sektöre etkilerini gastronomi profesyonelleri ile konuşmaya devam ediyoruz. İnsanların krize ani ve hazırlıksız yakalandığını söyleyen Cookshop Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Gengeç, “Zincir olarak AVM’ler dahil şubelerini ilk kapatan Cookshop oldu” diyor.

Koronavirüs salgınının etkileri sürmeye devam ediyor. Yaklaşık bir aydır hizmetini durduran restoranlar ve evlerinden mücadeleye devam eden insanlar… Tüm bu alınan tedbirler virüs etkisini en minimum hasarla atlatabilmek adına. Gündeme dair görüşlerini FoodinLife ile paylaşan Selçuk Gengeç, sürecin hem ulusal hem de küresel boyutta devam ettiğini dile getirerek, “Bundan önce birçok kriz yönettik ama bu başka bir şey çünkü işin içerisinde sağlık var. Daha öncesinde hiçbir zaman dükkânlarımızı kapatmamıştık. Fakat bu kez tüm sektörler durdu. İnsanlar bu krize ani ve hazırlıksız yakalandı” açıklamalarında bulundu.

“Önümüzdeki 3 ayın haritasını çizdik”

1 Mart itibariyle bütün departmanların yer aldığı bir kriz masası oluşturduğunu belirten Gengeç, tüm konuları madde madde işlediğini ve alınan kararla, zincir olarak AVM’ler dahil tüm şubelerini ilk olarak Cookshop’un kapattığını sözlerine ekliyor. “19 şubeyi daha önce planlama yaptığımız için 1 günde kapattık” diyen başarılı yönetici, “Bu krizin sonucunda ülke ve dünya nereye giderse gitsin herkes bir şekilde kaybedecek. Biz alınacak aksiyonlar listesini oluşturup, dışarıdan aldığımız bütün servisler dahil, 1 Mart itibariyle durdurmuştuk. Grup olarak hazırlıksız yakalandığımızı söyleyemem. Ama en önemli şey ekibin içine herkesi dahil ettik ve stratejik bir yol haritası çizdik. Holdingin de gücünü kullanarak önümüzdeki 3 ayın yolunu çizdik” ifadelerini kullanıyor.

“Şirketlere iç iletişimlerini artırmalarını öneriyorum”

Şirketlere öneride bulunan Selçuk Gengeç, kriz anlarında çok şeffaf olmak gerektiğinin altını çiziyor. Çalışanların yanında olmak gerektiğini de sözlerine ekleyen Gengeç, “Burada da iş liderlere ve yöneticilere düşüyor. Toplamda 570 personelim var. Bugün itibari ile 413 kişi kısa ödenekten yararlanabiliyoruz. Şirket içinde emeklilik gün sayısı dolanlar hakkındaki belirsizlik de bitti. Devlet ödeneğindeki her şeyi kullanıyoruz, başvurularımızı tamamladık. Bu süreçte panik yapmadık. Deneme süreci içerisinde olan personelimizi dahi koruma kararı aldık. 3 aylık bir kriz paketi hazırladık. Şirketlere iç iletişimlerini artırmalarını öneriyorum. Hem mail hem dijital ortamda aldığımız bütün aksiyonları gerekli herkesle paylaşıyoruz. Yani A’dan Z’ye çok şeffaf bir şekilde ilerliyoruz. Diğer bir önerim ise danışmanlarla direkt iletişim halinde olmak, biz böyle yapıyoruz” diyor.

“Stratejilerimizi belirlememiz lazım”

“Evde sürekli krizi fırsata çevirme hakkında düşünüyorum” diyen başarılı isim sözlerini şöyle noktalıyor: “Şu an bir sürecin içerisindeyiz ve bu sürecin içinden çıktığımızda sudan çıkmış balığa dönmemiz gerekiyor, bu yüzden stratejilerimizi belirlememiz lazım. Dolayısıyla krizi fırsata çevirmeye çalışıyorum. Mesela menüleri temizlemeye çalışıyorum, kar oranını arttırabileceğim fikirler düşünüyorum. Öte yandan kriz dolayısıyla hedefi olan insanlar hedeflerini gerçekleştiremiyor. En iyi ihtimalle sezona Haziran ayında girersek şirketler 2020 yılını kaybetmiş olacak. Ağustos, Eylül’den sonra işler rayına oturur gibi ama hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu süreçte psikolojik olarak da kendimize sahip çıkmamız gerekiyor.”

 

Sosyal Medya'da Paylaşın