Anadolu Efes’ten Türkiye’de ve dünyada bir ilk: +1 Dinlendirme üretim tekniği

Anadolu Efes’in bira ustaları ve mühendisleri Türkiye ve dünyada bir ilki gerçekleştirerek yeni bir üretim tekniği geliştirdi. Dünya bira sektörü için önemli bir inovasyon niteliği taşıyan +1 Dinlendirme tekniği, dünyanın önde gelen Bira Standartları Enstitüsü VLB Berlin tarafından onaylandı. Patent başvurusunda bulunulan tekniğin dünya bira literatürüne mevcut iki tekniğin ardından üçüncü bir bira üretim tekniği olarak girmesi bekleniyor.

Anadolu Efes’e özgü bir teknik olan +1 Dinlendirme, 2 yıllık Ar-Ge çalışmaları sonucunda hayata geçirildi. +1 Dinlendirme tekniğiyle üretim sürecine özel bir aşama eklendi. Bira üretim prosesinde maltın dinlenme süresini 2 katına çıkaran bu özel aşamayla malt lezzetinin biraya daha fazla geçmesi sağlandı. Anadolu Efes’in kalite ve inovasyon odağıyla geliştirdiği +1 Dinlendirme tekniği dünya bira kültürüne önemli bir katkı sunacak.

+1 Dinlendirme VLB Berlin’den onay aldı

Dünyada ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan +1 Dinlendirme tekniği dünyanın önde gelen Bira Standartları Enstitüsü VLB Berlin tarafından onaylandı. Tekniğin patentinin alınması için de başvuruda bulunuldu. +1 Dinlendirme’nin dünya bira literatürüne mevcut iki tekniğin ardından üçüncü bir bira üretim tekniği olarak girmesi bekleniyor.

Tuğrul Ağırbaş: Türkiye’nin dünya bira pazarında daha fazla söz sahibi olmasına katkı sağlamak istiyoruz.

Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü Tuğrul Ağırbaş yeni üretim tekniği ile ilgili olarak şöyle konuştu: “Yarım asırlık geçmişimizde her zaman daha iyisini yapmak için çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz. Şirketimiz bünyesinde uluslararası sertifikaya sahip 32 degüstatörümüz ve 6’sı kadın toplam 28 bira ustamız, 65 mühendisimiz bulunuyor. Bu arkadaşlarımız her ay ondan fazla yeni ürün ve üretim tekniği denemesi yapıyor. Ar-Ge merkezimizin önümüzdeki dönemde çalışanlarımızın yanı sıra sektör için de bir araştırma geliştirme ve deneyim paylaşım platformu olmasını hedefliyoruz. Türkiye’nin dünya bira pazarında daha fazla söz sahibi olmasına katkı sağlamak istiyoruz.”

Sosyal Medya'da Paylaşın