Street Food’un Lezzetli Ürünü: Hamburger

İki dilim sandviç ekmeğinin arasında köftesi marulu peyniriyle ve çeşit çeşit soslarıyla ağız sulandıran hamburger lezzetinin Türkiye’de çok fazla temsilcisi olmaya başladı. Klasik, bildiğimiz, zincir hamburger markalarının yanı sıra yoruma dayalı pek çok marka ortaya çıktığı gibi müdavimlerini de oluşturuyor. Okuyucularımız için bu lezzetli ürünlerin mekânlarını derliyoruz.

Zula

Batard, Saku ve The Ordinary’nin kurucuları olan şefler Cihan Kıpçak ve Üryan Doğmuş tarafından kurulan Zula; Harbiye, Kanyon, Zorlu Center, Emaar Square Mall ve Vadistanbul’da bulunuyor ve her daim önünde lezzetleriyle kuyruk oluşturuyor. Yumuşacık ekmekleri, sulu ve lezzetli köftelerinden oluşan hamburgerleriyle misafirlerini etkileyen mekân 100 ve 200 gram köfte alternatifler sunuyor.

Banko Burger

Şef Bora Bozankaya tarafından ilk şubesi Nisan 2019 yılında Kadıköy, Moda’da açılan Banko Burger, ilk günden bu yana birçok müdavim edindi. 120 ya da 240 gram köfte seçenekleriyle sunulan lezzetleri ayrıca plant-based vejetaryen köfteyle de sipariş edebilmek mümkün. Mantarlı, ananaslı, İzmir Kokoreçli hamburgerleri ile ev yapımı sosları denenmeye değer lezzetlerden. Mekânın halihazırda İstanbul, İzmir ve Bursa’da şubeleri bulunuyor.

Akali

Yüksek kaliteli malzemeleri ile Akali, burger severlerin İstanbul’daki uğrak noktalarından biri olarak öne çıkıyor. Kendisine sağlam bir yer edinmiş olan mekân; Maçka, Fişekhane, Suadiye, Galataport, Etiler başta olmak üzere 7 şubesi ile İstanbullulara hizmet veriyor. Aynı zamanda Yalıkavak Marina ve Marmaris’teki şubeleriyle de tatilcilerin favori mekânlarından biri. Menüde yer alan 80, 160 ve 240 gramlık burger seçenekleri ile, her damak zevkine hitap ederken, markanın özel olarak kendileri tarafından hazırlanan ekmekleri de çok beğeniliyor. Akali’de burgerlerinizi, Avokado kreması, Truffalgar, Mantar Padano ve Jack BBQ gibi birçok ekstra lezzet ile zenginleştirebilirsiniz. Bu sayede, damak tadınıza uygun kişisel burgerlerinizi yaratabilirsiniz.

Barto’s Burger Place

Çengelköy’de bulunan Barto’s Burger Place, farklı burgerlerde farklı ekmekler ve soslar kullanıyor. Menüsünde “Ekmek, köfte ve soslarımız kendi mutfağımızda günlük olarak üretilmektedir” ibaresini bulunduran ekip, bununla dikkat çekiyor. Vişneli Mayonez gibi farklı sosları ile beraber birçok peynirle hazırlanan Big J Cheese ve Swiss Cheese farklı lezzetleriyle öne çıkıyor.

The Grungy

Alex Dekesoğlu tarafından 2018 yılında kurulan ve halihazırda Etiler, Suadiye ve Teşvikiye’de bulunan The Grungy’de hamburger ekmekleri her sabah günlük ve taze olarak  hazırlanıyor. Kasaplarından temin ettikleri etleriyle kendi, özel grungy soslarıyla ortaya çıkardıkları 120 gramlık köftelerle hazırlanan burgerler pek çok misafiri tarafından fazlasıyla beğeniliyor. Menülerinde içeriği ile dikkat çeken lezzetlerden biri Brie peyniri ve bal ile hazırlanan ‘Brie & Bal Burger’ ve keçi peyniri ve kırmızı soğan marmeladı ile yapılan
‘Keçi Peynirli Burger’.

Sosyal Medya'da Paylaşın