Sadece yemek yemek için değil, yemek yemenin tadına varmak için tercih edilen bir mekan olma arzusuyla yola çıkan Cookshop, her geçen gün artırdığı şubelerinin gördüğü yoğun ilgiyle bu iddiasının hakkını veriyor. Foodinlife’ta bu ay, Cookshop Genel Müdürü Selçuk Gengeç ile bir araya gelerek markanın başarısını ve gelecek projelerini konuştuk.
“Her şey yemek yapmanın ne kadar eğlenceli olduğunu anlamakla başladı” diyen Selçuk Gengeç, markanın mottosu haline gelen bu cümleyi şöyle açıklıyor, “Aynı yemeğin, farklı ellerden apayrı lezzetlerle çıkıyor olması bizi tatların gizemli dünyasında bir yolculuğa çıkardı. Püf noktalar, pişirme teknikleri, baharatların kullanımı, yeni tatlar yaratma isteği ve bunun gibi birçok lezzet dolu bilgi sonucu Cookshop dünyaya geldi.” Markanın attığı adımlarda misafirlerin görüşlerine çok önem verdiklerini belirten Gengeç, “Yeni lezzetlerimizi önce misafirlerimizle paylaşıp fikirlerini alıyoruz. Çünkü burası bizim olduğu kadar onların da evi” diyor.
“Riski fırsata çevirmeye devam edeceğiz”
Gelecek dönemde şube sayılarını artırmak istediklerini söyleyen Cookshop Genel Müdürü Selçuk Gengeç’e göre, pandemi büyümenin önünde bir engel değil, “Riski fırsata çevirmeye devam edeceğiz. Pandemiye rağmen halihazırda hizmet veren 22 şubeden 30 şubeye çıkmayı ve sonraki iki yılda ise, 50 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz.”
Cookshop’un gelecek dönem stratejileri sadece şube sayısını artırmakla sınırlı değil. Markanın dünyaya açılması için de çalışmalar sürüyor, “Yorucu ve disiplinli bir süreçten sonra, uluslararası pazarlarda global bir oyuncu olabilmek için oluşturulmuş markalaşma programı TURQUALITY’e gireceğiz. Hedeflerimiz çok büyük. Bu iş bir kültür turizmi. Son dönemlerde Türk kültürüne yoğun bir ilgi ve hayranlık var. Türkiye’den çıkan bir dünya markası olmak ve Türk lezzetlerini dünya pazarında doğru temsil etmek en öncelikli amacımız.” Global pazardaki rekabet alanına çıkarken misafirler için ulaşılabilir olmanın önemine değinen Selçuk Gengeç, “Doğru fiyatlandırmaya sahip ve yerel ihtiyaca uygun menülerimiz ile markamızı anlattığımız doğru bir hikayemiz var” diyerek global bir marka olma yolunda hızla ilerlediklerini söylüyor.
“Misafirlerin ihtiyaçları servis personeli tarafından gözlenmeli”
Brasserie menülerinin klasik lezzetlerini kendi stiliyle yorumlayan Cookshop, zengin içerikli tabaklarıyla hem göze hem damağa hitap ediyor. Dynamite Soslu Tavuk Poke; Dynamite soslu tavuk parçaları, buharda pilav, kırmızı lahana turşusu, siyah fasulye ve özel poke sosu ile sunuluyor. Et severlerin de unutulmadığı menüde Lokum Bonfile, patates püresi ve sote sebzelerle servis ediliyor. Hafif olduğu kadar lezzetli beslenmek isteyenler için de menüsünde alternatifler bulunduran Cookshop salatalarıyla beğeni topluyor. Renkli California biberleri, kabak ve Akdeniz yeşilliklerinin lezzet kattığı ballı hardal sos ile hazırlanan Izgara Sebze Hellim Salata ve Süper Tahıllar Salatası, hafif lezzetler sevenlerin favorilerinden olmaya aday. Menüde büyük beğeni toplayan BBQ Chicken Burger ise tavuğu, özel ekmeği ve sosu ile fark yaratıyor. Misafirlerin bir restoranda sadece yiyecek ve içeceğe ihtiyaç duymadığını söyleyen Selçuk Gengeç, ağırlamada servis personelinin çok önemli bir yeri olduğunu vurguluyor, “Restorana gelen misafirleri kapıda karşıladıktan sonra, onlara masalarına kadar eşlik edip arzularını öğrenmek ve bir taraftan da diğer ihtiyaçlarını karşılamak gerekir. Misafirler yemek ve içecek ihtiyaçları dışındaki birçok ihtiyaçlarını görevli personele bildirmezler. Görevli servis personeli tarafından gözlenerek, hissedilerek öğrenilmeli ve giderilmelidir. Ağırlamadaki amacımız budur.”
Dijital dünyanın değişen trendleri
Dünyanın değişen koşullarıyla birlikte misafirlerin beklentilerinin de değişmeye başladığını söyleyen Cooksop Genel Müdürü Selçuk Gengeç, bu kapsamda değişen ihtiyaçlara ilişkin sektörün yeniliklerini de bizimle paylaşıyor, “İşletmelerin masa ve yemek seçimi yapılabilen online rezervasyon araçlarını daha aktif olarak kullanması bu yeniliklerden biri. Karekod ve mobil ödeme gibi temassız ödeme seçenekleri de işletmeler tarafından benimsenmiş durumda. Taşınabilir, paketli ve sağlıklı ürünlerin öne çıkması, tarifli yemek kitleri gibi ürünlerin daha çok talep görmesi değişen dönemde karşımıza çıkan bazı yenilikler.” Misafirlerin kendi siparişlerini kendilerinin aldığı dijital menülerin ve antimikrobik ekranlı tabletlerin de yaygınlaştığını söyleyen Selçuk Gengeç, tüketici tercihlerine bağlı olarak online sipariş, eve teslimat, arabaya servis gibi hizmetlerin de arttığı görüşünde. Misafirlerin sadakat kavramının da evrim geçirdiğini söyleyen Gengeç, “Mobilin hızla yükseldiği sektörlerde tüketici beklentileri ve tavrı hızla değişiyor. Dijital olarak buna uyum sağlayabilen teknolojik alt yapıya sahip ekibimizle gelişmelere hızla uyum sağlıyoruz” diyerek bu süreçten duyduğu heyecanı paylaşıyor.