The House Cafe Yönetici Ortağı Canan Özdemir İşmen: “Büyük paylaşımlı masa konsepti ilk defa The House Cafe ile Türkiye’de yaşandı.”

The House Cafe’nin yönetici ortaklığının yanı sıra Genel Müdürlük görevini yürüten Canan Özdemir İşmen ile mekânın hikâyesi üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

“Üniversitede okuduğum bölüm tercihini farklı bir alanda yapmış olsam da içimde hep restoran/servis alanında iş yapmak vardı,  iç sesim 2002 yılında The House Cafe yolculuğuna başlattı. Bu yolculuk başladığında kurumsal çalışma hayatıma kısmen de olsa devam ediyordum.” diyerek anlatmaya başlıyor Canan Hanım.

The House Cafe’nin serüveni, 2002’de Teşvikiye Atiye sokakta, 60’ların eski bir apartman dairesinde başlıyor. Eskicilerden seçilen dekorasyon objeleri, zanaatkar marangozculara yaptırılan mobilyalar, ikonik büyük ahşap masası ile şehrin müdavim mekânı haline geliyor. 2005’te ikinci şubesi Ortaköy ile zincirleşme sürecine girerek büyümeye devam ediyor.

Mekân; günümüzde Atiye, Garden, Ortaköy, Corner, Kanyon, Akaretler, Metropol, İstanbul Havalimanı ve franchise şubeleri, Kıyı Marina ve Emaar ile İstanbul’da 10, İzmit’te 1, Alaçatı’da 1, Fethiye’de 1, Kayseri’de 1 ve Bakü’de 2 şubesi ile 16 noktada hizmet veriyor.

“Ben ve ortağım kuruluşumuzda, bir mekâna gittiğimizde neleri görmek istiyoruz, sevdiğimiz lezzetler neler, misafire nasıl davranılmasını istiyoruz, neleri daha farklı yapabiliriz diye düşünerek yola çıktık. Büyük paylaşımlı masa konsepti ilk defa The House Cafe ile Türkiye’de yaşandı.” diyen İşmen, farklılıkların her The House Cafe’de devam ettiğini belirtiyor.

Menüdeki en özel lezzetler

“The House Cafe’lerin menüsünün temelini, yakın dostum Coşkun Uysal ile oluşturduk. Coşkun ile benzer aile kökenlerimiz vardı, annelerimizden ilham aldığımız yemek hikayelerini birbirimize anlatarak menümüzdeki lezzetleri yarattık.” diyen Gönenli, kadayıfa sarılı tavuk şinitzel ile kabuklu &sarımsaklı patates püresinin 18 senedir menülerinde yer aldığını, hâlen en çok sattıkları yemek olduğunu aktarıyor. Anne poğaçası, limonata, köfte gibi lezzetlerin eşsiz hikâyeler barındırdığını; kinoalı sebze salatası, bonfile salata, The House Pizza’nın klasikleşmiş lezzetlerinden olduğunu belirten  Gönenli, yolculuğuna 8 senedir yakın dostu Deniz Ahmet Köse ile devam ediyor.

Sürdürülebilirlik yaklaşımı ve gelecek planları

Gıda güvenliği ve beslenme güvencesi sağlamak amacıyla, topraktaki besinlerin yerine bitkinin ihtiyacı olan mineralleri içeren, suda tarım teknolojisiyle yetiştirilen ürünleri menülerinde kullandıklarını dile getiren Canan Hanım, kadın istihdamını desteklediklerini belirtiyor.

The House Cafe’lerin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten İşmen, “Çalışanlarımız ve ortaklar olarak birbirimizi ailemiz olarak görüyoruz. Gelecek projelerimiz arasında yakında açılacak olan Trabzon şubesi bulunuyor. Avrupa’da bir şube açmak da planlarımızın arasında.” diyerek sözlerini sonlandırıyor.

 

Sosyal Medya'da Paylaşın