Doğma büyüme Ankaralı olan Bahadır Hacıosmanoğlu, makine mühendisliğinden sonra rotasını aile işletmesi olan Liva’ya çeviriyor ve Paris’te bulunan Le Cordon Bleu’de pastacılık eğitimi alıyor. Halihazırda Liva’da üretim sorumlusu olarak görev alan Hacıosmanoğlu ile yeni girişimi Yemekdili’ni konuştuk.
Ankara’da doğup büyüyen ve çocukluğu da aile işletmesi Liva’da geçen Bahadır Hacıosmanoğlu, üniversite eğitimini makine mühendisi olarak tamamlasa da Paris’teki Le Cordon Bleu’de pastacılık eğitimi alıyor. Liva Artisan’da üretim sorumlusu olarak .alışmalarına devam eden Bahadır Bey ile yeni girişimleri olan Yemekdili’ni konuşuyoruz.
Bir tarif uygulamasından daha fazlası
Yemekdili Kurucu Ortağı Bahadır Hacıosmanoğlu, bu fikrin nasıl ortaya çıktığını şu sözlerle anlatıyor: “Üretimde aktif olarak .alışmaya başladığım zamanlarda tariflerimi kaydedebileceğim ve kolaylıkla erişebileceğim bulut tabanlı bir tarif defteri uygulaması arıyordum fakat bunu sağlayabilen bir uygulama olmadığını fark ettim” ifadelerini kullanan Hacıosmanoğlu, bu ihtiyaç noktasında Yemekdili’ni kurmaya karar veriyor ve devam ediyor: “Sadece tarif uygulaması olarak kalmadı, ek olarak yemek ilgililerinin diğer tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen kompakt bir uygulama olmayı amaçladı.”
Yemekdili’nin özellikleri
Gastronomi üzerine kurulu pek çok platform mevcutken yeni bir ürün olan Yemekdili’nin ayırıcı özelliklerini öğrenmek istiyoruz Bahadır Bey’den: “Yemekdili sadece tariflerin paylaşıldığı bir platform olmanın çok daha ötesine giderek gıda ile ilgili tüm noktalarda kullanıcılarına hizmet vermek için birçok özellikle donatıldı” diyerek anlatmaya başlıyor: “Yemekdili’nde ‘Online Tarif Defteri’ ile her nerede olursanız olun tariflerinize internetinizin olduğu her yerden bir tıkla ulaşmanızı sağlıyor. Ayrıca ‘Yemek Birim Dönüştürücü’ kullanarak teraziniz olmadan bardak cinsinden verilen bir malzemeyi gramaj cinsine rahatlıkla dönüştürebilir, yemeklerinizin kalorilerini hesaplayabilir, beğendiğiniz tarifi kaydedip, paylaşabilir ve çıktılarını alabilirsiniz.”
Yemekdili platformunda ayrıca tarifleri, blogları veyahut dersleri satışa koyup gelir de elde edilebileceğini söyleyen Hacıosmanoğlu’na Yemekdili’nin markaları ve son kullanıcıları nasıl bir araya getirdiğini soruyoruz. Bahadır Bey, uygulamanın binlerce tekil kullanıcı ve on binlerce platform erişimi sayesinde firmalara sadece yemek meraklılarının olduğu niş bir kullanıcı kitlesi sunduğunu bu sayede firmaların da en doğru kitleye ulaşabildiklerini söylüyor. Ayrıca markaların kendi ekipmanları ile Yemekdili stüdyosunda üretilen premium içeriklerde yer alabildiklerini anlatıyor.
Premium içerikler
Yemekdili’nde dikkat çeken bir diğer başlık ‘Premium İçerikler’. Bu başlığın Yemekdili’nin en güçlü olduğu taraflardan biri olduğunu belirtiyor Bahadır Bey ve ekliyor: “Kendi stüdyomuzda sektörde uzman şeflerle iş birliği yaparak onların bilgi birikimlerini, merak edilen tariflerini ve üretim taktiklerini kayıt altına alıp kullanıcılara eşsiz bir tarif uygulama deneyimi sunuyoruz. Premium tarifi edinen kullanıcı, o tarifin adım adım; malzemelerine, ekipmanlarına, püf noktalarına hem videolu hem de yazılı bir şekilde erişebiliyor. Premium içeriklerimizde sektörün önde gelen firmaları ile iş birliği halinde ilerliyoruz. Şu an iş birliği içinde bulunduğumuz; Pınar, Söke Profesyonel, Callebaut, Pirge, Bonna, Memak gibi firmalar ürünleri ile şeflerimizin üretim sürecine destek olup kendi markalarını kullanıcılarla buluşturabiliyorlar.”
Yemekdili’nin gelecek hedefleri
Yemekdili’nin gelecek planlarına değinen markanın Kurucu Ortağı Bahadır Hacıosmanoğlu, bu hedeflerini şöyle sıralıyor: “Yemeğin yapay zekâsını oluşturmak, yemek kitaplarını dijitalleştirerek yemek kitapları kütüphanesi kurmak, sadece yemek üzerine hammadde, ekipman ve eğitimlerin satıldığı bir Pazar yeri oluşturmak hedeflerden bazıları.” Aynı zamanda yurt dışı hedefleri de olduklarını anlatan Hacıosmanoğlu, bu alanda iki farklı dil seçeneği ekleyeceklerini ve böylece Türk mutfak kültürünü de dünyaya tanıtma konusunda önemli bir rol üstleneceklerini söyleyerek sözlerini noktalıyor.