Unilever Ev Dışı Tüketim ve Güvenilir Ürün Platformu birlikte sundukları çevrimiçi ve ücretsiz eğitim içerikleriyle pandemiye karşı güvenilirlik zinciri kuruyor; kısıtlamalardaki değişiklikler sonrası misafirleriyle buluşacak yeme içme mekânlarına destek oluyor. Unilever Ev Dışı Tüketim Genel Müdürü Yılmaz Tokgöz ile Güvenilir Ürün Platformu ile pandemiye karşı güvenilirlik zinciri kurmak için düzenledikleri yeni eğitimi, gıda güvenliğini, Güvenilir Eller projesini ve pandemi döneminde sektöre destek çalışmalarını konuşuyoruz.
Geçtiğimiz seneden bu yana tüm dünyayı kasıp kavuran COVID-19 salgını ev dışı tüketim sektörünü de derinden etkiledi. Sektörün tüm paydaşları ve emekçileri olağanüstü bir çaba göstererek yeni koşullara adapte olmak ve geleceğe yatırım yapmak için çalışıyor. Yılmaz Tokgöz, Güvenilir Eller Platformu ile ortak bir bakış açısı ve hedefler doğrultusunda özenle hazırladıkları bu eğitimle sektöre destek olmak, normalleşme sürecinde hayatlarını kolaylaştıracak yol haritaları ve ipuçları sağlamak istediklerini belirterek, “Aslında içeriklerine baktığınızda Güvenilir Ürün Platformu ile birlikte düzenlediğimiz eğitim programı zamansız bir program çünkü eğitim içerikleri gıda güvenliği, finansal yönetim, satış, pazarlama, markalama, iletişim ve ürün standartlarının belirlenmesini de içeren pek çok başlıktan oluşuyor. Mesela bizim Unilever Ev Dışı Tüketim olarak yıllardır düzenlediğimiz Güvenilir Eller eğitim modülleri de bu içeriklerin arasında yer alıyor. Bu başlıklarla gıda sektöründe faaliyet gösteren her işletmenin ihtiyaç duyacağı, fayda görebileceği bilgi ve yetenekleri kazandırmayı amaçlıyoruz” diyor.
“Ev dışı tüketim sektörünün gelişimine katkı sağlayacak projeler geliştiriyoruz”
Gıda güvenliğinin kendileri için her zaman önemli bir konu olduğunu gıda güvenliğinin doğru bir şekilde sağlanamamasının her şeyden önce insan sağlığı için riskler doğurduğunu ifade eden Tokgöz, “2020 yılında Çin’de bir gıda pazarından dünyaya yayılan bir virüsle birlikte gıda güvenliğinin toplum sağlığı açısından taşıdığı büyük önem bir kez daha hatırlandı ama aslında gıda güvenliği yıllardır küresel bir problem. Birlemiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün tahminleri, 2019 yılında dünya nüfusunun yüzde 9,7’sinin, yani yaklaşık 750 milyon kişinin ciddi düzeyde gıda güvensizliğine maruz kaldığını gösteriyor. Dünya Bankası’nın verilerine göre ise her yıl dünya çapında yaklaşık 600 milyon gıda kaynaklı hastalık vakası görülüyor. İnsan sağlığına olan etkilerinin yanı sıra gıda güvenliği yokluğunda ekonomik hayata ciddi yükler getirebiliyor, ev dışı tüketim ve turizm faaliyetlerini olumsuz etkileyebiliyor. Her 2 profesyonel mutfaktan 1’ine ulaşan Unilever Ev Dışı Tüketim Ekibi olarak, ev dışı tüketim sektörünün gelişimine katkı sağlayacak her türlü adımın sorumluluklarımızdan biri olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle ev dışı tüketim sektörünün gelişimine katkı sağlayacak projeler geliştiriyoruz. Güvenilir Eller projesi de bu projelerden biri” ifadelerini kullanıyor.
“‘Güvenilir Eller’ eğitimini ücretsiz olarak tüm Türkiye’deki işletmelerin erişimine açtık”
Her 10 şeften 8’inin gıda güvenliği alanında eğitim almak istediğini belirtmesinden yola çıkılarak hayata geçirilen “Güvenilir Eller” eğitimleri 2016 yılında hizmet vermeye başlıyor. O zamandan beri “Güvenilir Eller” gıda güvenliği eğitimleriyle profesyonel mutfak çalışanlarına ulaştıklarının altını çizen başarılı yönetici sözlerini şöyle sonlandırıyor: “Bu eğitimlerden bugüne kadar 63 bin 335 mutfak çalışanı fayda sağladı. Öte yandan ‘Destekle, İlham Ver, Geliştir’ olarak tanımladığımız marka amacımız pandemi döneminde apayrı bir anlam kazandı. Bu dönemde en büyük amaçlarımızdan biri de ev dışı tüketim sektörü için normalleşme süreçlerinde güvenilir bir yol arkadaşı olmak. Bu doğrultuda geçtiğimiz sene ‘Güvenilir Eller’ eğitim modüllerimizin arasına ‘Personel Hijyeni Önlemleri’ içeriğini ekledik ve ‘Güvenilir Eller’ eğitimini ücretsiz olarak tüm Türkiye’deki işletmelerin erişimine açtık. Ayrıca bu dönemde öne çıkan konularda işletmelere yol gösterecek rehber içerikler hazırladık. Müşteriyle iletişimlerini güçlendirecek önerilerin yanı sıra gıda güvenliği, paket servis ve mevsiminde besleyici sebzeler gibi içeriklerimize www.unileverfoodsolutions.com.tr adresli web sitemizden ulaşmak mümkün. Bundan sonra da sektörümüzü desteklemek ihtiyaç ve beklentileri yakından takip edeceğiz.”