Pegasus CEO’su Mehmet Nane, koronavirüsün sektöre etkileri ve gelecek planları hakkında açıklamalarda bulundu. Virüs nedeniyle uçuşların olmadığını dile getiren Nane, “Nakit akışı yok. İstikrar kalkanı paketinden yararlandık. Yolcularımızı ve çalışanlarımızı korumak için hijyen zinciri oluşturacağız” diyor.
Koronavirüs salgınının sivil havacılık sektörüne olumsuz etkisi oldukça büyük oldu. Dünyanın neredeyse dört yanında kargo uçuşlarının dışında hava yolu taşımacılığı yapılamadı. Uçuşların yüzde %90’ı durdu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Pegasus CEO’su Mehmet Nane, uçakların sosyal mesafe için uygun olmadığını belirterek, “Her krizin öğretici yanları var. Gıdada soğuk zincir bozulursa gıdalar yenemez hale gelirse artık bizim için de böyle bir durum var” diyen Nane, “Hijyen zinciri oluşturamazsak işleri eskisi gibi sürdürmeyiz, ayakta durmakta zorlanırız. Burada çalışanlar için tüm hijyen önlemleri alınacak. Eldiven, maske, mesafeli toplantı, siperlik, ateş ölçümleri…Ayrıca tüm misafirlerimiz de hijyen zincirine uyacak. Artık maske takmak evden paltoyla çıkmak gibi olacak. Misafirlerimiz uçmak için kapıya geldiklerinde mutlaka maskeli olacaklar, termal kameralardan geçecekler. Kontuara geldiklerinde personelimiz siperlikli olacak. Misafirler uçağa gelene kadar hijyen zinciri kırılmayacak” diyor.
Hürriyet’ten Elif Ergu’nun haberine göre; koronavirüs salgını ile hayatımıza giren sosyal mesafenin uçaklarda nasıl korunacağı ise tartışma konusu. Nane, uçakta ‘mesafeli’ oturumun mümkün olmadığını söyleyerek, “Bir koltuk ara vererek misafirlerimizi alamayız. Çünkü koridor arası 60 cm. Tek koridorlu uçakta koridorda oturan yolcular arası bile 1-1.5 metre olamaz. Pencere kenarındaki biri tuvalete kalksa ne olacak? Bu yüzden de misafirlerin uçağa gelene kadar hijyen tedbirlerini almış olmaları şart. Bizler de uçak içindeki tüm önlemleri alacağız. Dünyadaki havacılık otoritelerini de takip ediyoruz. Alınan kararlar da bu yönde. Uçaklar sosyal mesafe için uygun değil.”
Mehmet Nane, hükümetten bundan sonraki süreçte de destek beklediklerini, Türkiye’deki havacılık şirketleri zayıflarsa, yerini yabancı şirketlere bırakabileceğini ifade ederek, “Bu sektör katma değer yaratan bir sektör. Türk şirketleri zayıflarsa yabancılar gelir yapar ve katma değer yurtdışına gider. Bu yüzden de stratejik bir sektör olarak desteklenmemiz gerekiyor” diyor.
Dünyanın en prestijli rehberlerinden Paris kökenli Gault & Millau Rehberi 2025 seçkisi, 9 Aralık’ta Çırağan Palace Kempinski’de gerçekleştirilecek görkemli ödül töreni ile duyurulacak.
Türk...