Kuzguncuk’ta Bir Fransız: Le Cafe Bleu

Atmosferiyle hem İstanbulluları hem de İstanbul dışından gelen misafirleri büyüleyen, Kuzguncuk’ta Fransız mutfağından aldığı ilhamla lezzetli ürünler servis eden Le Cafe Bleu’nün kurucusu ve şefi İpek Küçükçalık’la konuşuyoruz.

İpek Küçükçalık tarafından farklı dokusuyla ve ruhuyla insanları
mest eden İstanbul, Kuzguncuk’taki Le Cafe Bleu, Fransız esintilerini bünyesinde barındırıyor. Le Cordon Bleu, Diplôme de Pâtisserie eğitimini tamamlayan Küçükçalık’ın felsefesi Walt Disney’in “Hayal edebiliyorsan, yapabilirsin.” ve Mevlâna’nın “Sen yola çık, yol sana görünür.” cümlelerinden geliyor.

Lezzetli Fransız Pastaları

Ekim 2023’te kapılarını açan Le Cafe Bleu’de günlük üretim yapılıyor. Ürün gamına değinen İpek Hanım, “Kruvasanları, kişleri, ekşi maya ekmekleri, sandviçleri, zengin içerikli ve doyurucu kahvaltıları, lezzeti ve görselliğiyle büyüleyen pastaları en taze ve lezzetli halleriyle misafirlerimizin beğenisine sunuyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

Fransız tatlılarının en ünlülerine tezgâhlarında yer veren Küçükçalık hem konuklarının hem kendisinin favorilerine değinirken, bir Bursalı olarak kestaneyi kullanmayı sevdiğini dile getiriyor: “Altında kadifemsi krema, üst katmanında karamelize şeker tabakası ile müthiş bir tatlı Crème Brûlée, kahve ile bademin eşsiz lezzetini bir araya getiren ‘Opera’ pastası, klasik ekler, profiterol, tarte aux citron, Fraisier, fındık pralinli tart, fıstık pralinli kremamızla hazırladığımız Paris-Brest, vitrinimizin yıldızlarından Mont Blanc, altındaki bademli tartı, içinde beyaz çikolatalı mousse, üzerinde bol kestane püresi ile benim de favorilerimden.”

Kuzguncuk Esnafından Taze Ürünler

“Kaliteli malzemenin en iyi sonucu verdiğine inanıyorum.” diyen Le Cafe Bleu Kurucusu ve Şefi İpek Küçükçalık, bu yüzden yarattığı ürünlerde en kaliteli ham maddeleri kullandığını anlatıyor. Bununla beraber Kuzguncuk’un komşuluk ve esnaf dayanışması zincirine dahil olduğundan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu sözlerine ekleyen İpek Hanım, “Mevsimine göre meyve ve sebze alımını yan sıramdaki manavdan tedarik ediyorum, böylelikle her gün halden en taze ürünleri alıyorum.” diyor.

Sosyal Medya'da Paylaşın