Doğa Dostu Sürdürülebilir Restoranlar

Çevre dostu ve sağlıklı yaşam bilincinin artmasıyla birlikte, sürdürülebilir restoranların sayısı gittikçe artıyor. Restoranlarda fiyat ve ambiyansın yanı sıra doğaya ve çevreye karşı sergilenen duruş da önem kazanıyor. Sürdürülebilir restorancılık trend haline gelirken, bu anlayışı benimseyen işletmeler tüketicinin gözünde bir adım öne çıkıyor.

Dürüst Yemek, Geleneksel Lezzet: Neolokal

Geleneksel Türk mutfağını günümüz şartlarına uyarlayan Neolokal, toprak anadan ilhamla sürdürülebilir tabakları müşterileriyle buluşturuyor.  Geleneksel tarifleri en ince ayrıntısına kadar inceleyen Neolokal, yok olmaya yüz tutmuş ürünleri gün yüzüne çıkarıyor. Sürdürülebilir gastronomi anlayışı ile hareket eden Neolokal’de servis edilen her lezzet yanında açıklayıcı bir not ile veriliyor.

Ege’nin Toprağından ve Lokal Lezzetlerden İlham Alan Vino Locale

Asırlık zeytin ağaçları, enginar tarlaları ve üzüm bağları ile çevrili bir doğada yer alan Vino Locale, Ege’nin zengin yemek kültüründen aldığı ilhamla yenilikçi lezzetleri misafirleriyle buluşturuyor. Bölgenin doğasını koruma odaklı hareket eden Vino Locale, doğadaki dönüşümü menüsüne yansıtıyor. Şef Ozan Kumbasar’ın imzasını taşıyan Vino Locale menüsü Eğe’nin toprağından ilham alarak hazırlanıyor. Urla’da üretim yapan üreticilerin ürünlerinin kullanıldığı menüde, lokal lezzetler öne çıkıyor. Sürdürülebilir tarım uygulamasını benimseyen Vino Locale, her yemeğin etik kaynak kullanımına dayanmasına olanak sağlıyor.

Çevre Dostu Lezzet Serüveni: Grandma’s Wonderland The Barn

Çiftlikten sofraya sürdürülebilirliğe olan bağlılığı ve sıfır atık yaklaşımı ile yıla çıkan Grandma’s Wonderland The Barn, Şef Buğra Özdemir’in hazırladığı menü ile çevre dostu eşsiz lezzet deneyimi yaşatıyor. Anadolu mutfağından izler taşınan menü hazırlanırken kullanılan sebze ve meyveleri bahçesinde ata yadigarı tohumlardan yetiştiren restoran; et ve süt ürünlerini Trakya yöresi meralarından, deniz ürünlerini Silivri limanından, bitki çaylarını bahçesindeki aromatik bitkilerden temin ediyor.

Gelenekten Geleceğe Lezzet Şöleni: TURK Fatih Tutak

Türk kültürünün ve mutfağının güçlü temsilcisi TURK Fatih Tutak, Aralık 2019 yılından bu yana misafirlerini Now Bomonti’de karşılıyor. Dünya seyahatleri sırasında edindiği tecrübelerle, geleneksel Türk tatlarını yeniden yorumlayan Tutak, reçetelerinde doğanın sunduğu mevsiminin en özel malzemelerini kullanırken sürdürülebilirliğe de güçlü bir vurgu yapıyor. Mikro mevsimlik ilkesine olan sadakatini her daim diri tutan Tutak, malzemelerini ise yerel çiftçiler, balıkçılar ve zanaatkar üreticilerden tedarik ediyor. Sıfır atık ilkesini benimsemesi, fermantasyon ve kuru olgunlaştırma gibi koruma tekniklerinin kullanımını önemsemesi, Tutak’ın sürdürülebilirlik konusuna ne denli değer verdiğini gözler önüne seriyor.

Tarladan Sofraya: Od Urla

Urla’daki 17 dönümlük zeytinliğini butik otel ve restorana dönüştüren Od Urla, doğa içinde “fine dining” deneyimi sunuyor. Konuklarına tamamen Ege ürünleriyle hazırlanan reçeteler sunan ve mevsimlik malzemeleri tarladan sofraya taşıyan Od Urla, her ay mevsimine göre değişen lezzetlerle, yeni bir menü sunuyor. Tariflerini doğayla harmanlayan mekân, kendi tarla ve bahçelerinde yetişen sebze ve meyvelerden, yine kendi bahçesinden elde ettiği zeytinyağlarından faydalanıyor. Ayrıca yalnızca yakın köylerdeki lokal çiftçiler ve balıkçılarla çalışan Od Urla, ismini de ilhamını da ateşten alarak lezzetlerini odun ateşinde pişiriyor.

Lokale Saygılı ve Üreticiyi Destekleyen Restoran: Teruar Urla

Sürdürülebilir gastronomiye ve iyi tarım uygulamalarına odaklanan Teruar Urla, bölgenin zengin gastronomik mirasını yansıtıyor. Teruar Kurucu Şefi ve Ortağı Osman Serdaroğlu, lokale saygılı, üreticiyi destekleyen ve geliştiren bir felsefe benimsiyor. Teraur Urla’da yerel malzemenin en tazesini mevsiminde kullanılıyor. Mutfakta ilhamını malzemenin kendisinden alan Teruar Urla, sadeliğin farklılığına odaklanıyor.

Sosyal Medya'da Paylaşın