İtalyan Mutfağının Şehirdeki Yeni Ritmi: Monteverdı Rıstorante

Lombardiya’nın zengin gastronomi kültürünü İstanbul’a taşıyan Monteverdi, Conrad İstanbul Bosphorus’ta kapılarını açtı.

Kuzey İtalya’nın Lombardiya Bölgesi’ndeki Cremona yamaçlarının görkemli silüetinden ve ünlü İtalyan Barok besteci Claudio Monteverdi’den ilham alan Monteverdi, modern-klasik tasarımıyla, menüsünden sunumuna, İtalyan mutfağındaki renk, tat ve koku yelpazesini, lezzet odaklı, yenilikçi yorumuyla misafirlerine sunuyor. Monteverdi, İtalyan Şef Nicole Scandella’nın menüsü ve özenle tasarlanmış atmosferi ile İstanbul’un en çok konuşulan restoranlarından biri olmaya aday.

Gerçek İtalyan Mutfağı Monteverdi, Lombardiya mutfağının peynir ve şarküteri ürünlerindeki zenginliğini menüsüne taşıyor. Kuzey İtalya’dan gelen özel Grana Padano, Gorgonzola ve Tellegio peynirleri; Coppa ve Salame Milano başta olmak üzere Lombardiya’nın ünlü kurutulmuş etleri ile misafirler bölgeye özgü geleneksel lezzetleri diledikleri gibi deneyimleme fırsatını yakalıyor.

Orijinal Lombardiya reçetelerinin kültürünün önemli parçası olduğunu ve kendisini yuvada hissettirdiğini söyleyen Şef Scandella, özgün reçete denemelerinden de büyük bir keyif aldığını belirtiyor.

Geleneksel tarifleri modern bir yorumla birleştiren Şef Scandella, tamamen el yapımı makarnaları özgün soslarla birleştirerek lezzetli dokunuşlar sunuyor.

Monteverdi’de Şarap Rüyası

Monteverdi’nin şarap seçkisi farklı bölgelerden gelen çeşitli şarap stillerini bünyesinde barındırıyor. Seçkide yalnızca İtalya’nın ünlü bölgeleri ve üreticileri değil, aynı zamanda şarap listelerinde nadiren bulunan, daha az bilinen gizli mücevherler de var.
Türk şarapları ise kült klasikler de dahil olmak üzere, geniş şarap kavında özel bir yere sahip.

Etkileyici bir şarap yelpazesi sunan Monteverdi’nin sommelieri Türker Serdar Sümer ise 2024 Genç Sommelier Yarışması birincisi.

İlhamını Sanattan Alan Kokteyller

Miksolojistlerini birer sanatçı olarak nitelendiren Monteverdi’nin, sanat tarihinden ilham alan bakış açısı ile tüm kokteylleri birer sanat eseri konumunda. Geniş kokteyl yelpazesinin üyelerinden olan Negroni Primavera Boticelli’nin ünlü eseri Primavera’dan, Negroni Artista Yayoi Kusama’nın yenilikçi sanatından, Artemisia ise Artemisia Gentileschi’nin tablolarından ilham alıyor. Monteverdi miksolojisti ve bar şefi Zeynep Özgüvenç ile ekibinin özel reçeteleriyle hazırlanan limoncello ve ev yapımı vermut ise her biri bir hikâye anlatıcısı konumunda olan Monteverdi kokteyllerinin fark yaratan tadını ortaya çıkarıyor.

Sosyal Medya'da Paylaşın