Dünyaca ünlü Michelin Yıldızlı şef Akira Back İstanbul’da

Dünyaca ünlü Michelin Yıldızlı şef Akira Back, 25 Eylül’de JW Marriott Istanbul Marmara Sea’deki restoranında gastronomi tutkunlarıyla ikinci kez bir araya geldi.

2022 yılında Türkiye’de kendi adını taşıyan ilk ve tek restoranını açan Akira Back, konuklarına lezzet dolu unutulmaz bir akşam sundu. Saksafon sanatçısı Zeynep Büyükçınar ve DJ Yavuz Mert Özcan’ın performanslarıyla renklendirilen özel geceye birçok ünlü isim katıldı.

Akira Back’in imza yemeklerinin yanı sıra canlı sushi standları da gecenin görsel şölenine eşlik etti, misafirler unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Back, Japon Mutfağı ve Türk Mutfağını Birbirine Çok Benzetti

Şef Back, Yukgaejang’ın içeriğinde bulunan ‘Gosari’ (eğrelti otu) ile Türkiye’deki popüler “Beyran” çorbası arasında benzerlik olduğunu belirtti.

Kış Aylarında Yemeklerinizde Bolca Baharat Kullanın 

Kış aylarında sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çeken Akira şef, yemeklerde bolca soğan, sarımsak ve zencefil kullanılmasını önerdi. Kış mevsiminde bu lezzetlerin yemeklere eklenmesinin hem tadı hem de besin değerini arttırdığını söyleyen Back, baharatların sağlık üzerindeki faydalarının önemsenmesi gerektiğini belirtti.

Şef; Elon Musk, Dalai Lama, Bill Clinton, Sarah Jessica Parker, Justin Timberlake, Taylor Swift gibi birçok ünlü ismin de yemeklerini tatma şansını bulduğunu ve tümü tarafından lezzetlerinin beğenildiğini ekledi. Dünya çapında 25 restoranı bulunan ve 15 tane daha açılacağını ifade eden Akira Back, en belirgin üç özelliğini ise ciddi, eğlenceli ve ciddi değil olarak sıraladı.

Sosyal Medya'da Paylaşın