Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: “Bu Yıl 60 Milyon Turist Bekliyoruz”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy; “20 yıl önce 12 milyon turistin ziyaret ettiği Türkiye’de hayata geçirdiğimiz politikalar sonucunda biz bu yıl 60 milyon ziyaretçi bekliyoruz. 60 milyon ziyaretçinin yanında, bu yıl turizmden beklentimiz 60 milyar dolardır.” dedi.

Türkiye’nin, dünyada en güçlü turizm potansiyeline sahip ülkelerinden biri olduğuna değinen Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “2002’de ülkemize gelen turist sayısı yalnız 12 milyondu. Gelir ise 13 milyar dolardı. Peki biz ne yaptık? Biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti kadrolarının desteğiyle kültür ve turizm alanında adeta devrim niteliğinde adımlar attık. Geldiğimiz noktada 200’den fazla ülkede Türkiye’nin tanıtımını gerçekleştirdik.” diye konuştu.

Yıllık 60 milyon turist hedefini vurgulayan Ersoy, “20 yıl önce 12 milyon turistin ziyaret ettiği Türkiye’de hayata geçirdiğimiz politikalar sonucunda bu yıl 60 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Aynı zamanda 60 milyon ziyaretçinin yanında da bu yıl turizmden beklentimiz 60 milyar dolar. Bu hedefleri aşacağımız günlerin de çok uzakta olmadığını biliyoruz.” dedi.

Yakın dönemlerde dünya turizm pastasından daha fazla pay almayı amaçladıklarını belirten Ersoy, “Bu kadar önemli icraatın arkasındaki dik duruş olmasa bu noktaya gelmemize imkân yoktu. Cumhurbaşkanımız, kültür ve turizm alanında Türkiye’yi ileriye taşıyacak her girişimimizde bize sonuna kadar destek oldu. Onun bu kararlı iradesi sayesinde bugün dünya turizminde ön sıralarda yer alan bir ülke konumuna geldik.” dedi.

Sosyal Medya'da Paylaşın