III. International FoodFest Antalya Gastronomi Festivali 6 – 8 Eylül 2024 Tarihlerinde “Gelecek Antalya” Temasıyla Yeniden Kapılarını Açıyor

Türkiye’nin en gözde turizm destinasyonlarından biri olan Antalya, bu yıl üçüncü kez International FoodFest Antalya’ya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 6 – 8 Eylül 2024 tarihleri arasında Karaalioğlu Parkı’nda gerçekleştirilecek olan bu önemli gastronomi etkinliğinde, yerli ve yabancı birçok ünlü şef bir araya gelecek. Bu yılın teması “Antalya’dan Dünyaya Gelecek Antalya” olarak belirlenen festivalde, gastronomi sektörünün önde gelen isimlerinin katılımıyla düzenlenecek konferanslar, söyleşiler, atölye çalışmaları ve yarışmalar dikkat çekecek.

Antalya’nın coğrafi işaretli ürünlerinin çeşitliliğini ve dünya gastronomisine katkısını vurgulayan festival, kentin bir gastronomi merkezi haline gelmesi hedefiyle düzenleniyor.  Yüzbinlerce ziyaretçinin katılması beklenen bu etkinlik, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Üç gün sürecek olan festival, birçok ünlü şef ve gastronomi uzmanının yanı sıra, sivil toplum kuruluşları, yatırımcılar ve sektörün önemli temsilcilerini de ağırlayacak.

Gastronomiden turizme, ekonomiden eğitime kadar birçok konu ele alınırken, atölye çalışmaları, paneller, söyleşiler ve gastronomi öğrencilerinin katılacağı yarışmalar düzenlenecek. Yerli ve yabancı ünlü şefler, Antalya’nın yerel ve coğrafi işaretli ürünlerini kullanarak FoodFest Antalya için hazırladıkları özel menüleri sunacaklar.

International FoodFest Antalya kapsamında düzenlenecek olan ve gastronomi sektörünün önemli isimlerinin jüri üyeliğini yapacağı “International Culinary Competition” yarışması, bu yıl 7 – 8 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleşecek. 7 Eylül’de altı seçkin otel “Local Chef” kategorisinde yarışırken, 8 Eylül’de Türkiye’nin altı önemli gastronomi okulundan geleceğin şef adayları “University Chefs” kategorisinde hünerlerini sergileyecekler. Antalya’nın yerel ürünleri kullanılarak hazırlanacak menülerde, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek ödüller sahiplerini bulacak.

Festivalde Gault & Millau şapkalı ve Michelin yıldızlı yerli ve yabancı şeflerle unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşanacak. Birçok farklı yemek kültürünün tanıtılacağı bu etkinlikte, Antalya önemli bir kültürel organizasyona ev sahipliği yapacak.

   

 

 

Sosyal Medya'da Paylaşın