2021’de Tokyo’da açılan en iyi yeni mekanlar

Etkileri tüm dünyada hissedilen pandemi, özellikle ağırlama sektörünü sarstı. Fakat yine de sektör hızlı bir iyileşme sürecine girerek yeni projelerin hayata geçirilmesine olanak sağladı. 2021’i geride bırakırken, yıl boyunca Tokyo’da açılmış en iyi yeni mekanlara göz atalım.

Swrl

Ünlü barmen Shingo Gokan’ın ilham kaynağı olan yeni girişimi Swrl, bu yıl Tokyo’nun kokteyl sahnesini sarstı. Swrl’deki kokteyller, Koh Samui, Londra ve Atina gibi popüler tatil yerlerinden ilham alıyor. İster sauvignon blanc ister zinfandel olsun, her içecek bir şarap şampiyonu oluyor ve ilginç bir şekilde, karışımlar, her bir bileşenin hassas tat profilini korumak için çalkalanmak yerine döndürülüyor.

DAWN Avatar Robot Café

Uzaktan kumandalı robotlardan oluşan karmaşık bir sistem kullanan Nihonbashi’nin DAWN Avatar Robot Café’sinde, ülkenin her yerinden işçiler ev bilgisayarları aracılığıyla kafenin androidlerine bağlanabiliyor. 120 cm boyunda olan OriHime-D robotları, müşterilerle etkileşime girmelerine ve bir alanda hareket ederken sipariş almalarına izin vermek için bir kamera, mikrofon ve hoparlör ile donatılmış.

Sézanne

Saygın İngiliz şef Daniel Calvert, Marunouchi’deki Four Seasons Hotel Tokyo’nun içindeki Sézanne’deki mutfağı yönetiyor. Calvert, mimar ve iç mimar André Fu tarafından tasarlanan zarif mekan için dinamik bir Fransız menüsü hazırladı. Restoran Haziran ayında açıldı, ancak şimdiden ilk Michelin yıldızını kazandı. Menüde öne çıkan bir diğer nokta ise, kurutulup polentaya dönüştürülen Hokkaido mısırından yapılan ve daha sonra Calvert’in kendisi tarafından geliştirilen bir maya ile karıştırılan ev yapımı ekşi mayalı ekmek. Pasta şefi Elwyn Boyles tatlılardan sorumluyken, sommelier Nobuhide Otsuka’nın küratörlüğünde sürekli değişen şarap, sake ve şampanya seçkisi sunuluyor.

teamLab Planets

Tokyo’nun teamLab Planets içindeki bu yenilikçi ramen dükkanında dijital sanat yemekle buluşuyor. Popüler ramen lokantası, bitki bazlı erişte kaselerini 2021’de Tokyo’ya götürmeden önce geçen yıl Kyoto’da dükkân açtı. Buradaki menü tamamen bitki bazlıdır. Sıcak ve rahatlatıcı bir şeyler için, baharatlı vegan miso ramenini veya köklü bira üreticileri Inoue Shoten’in soya sosuyla yapılan vegan soya sosu rameni tavsiye ediliyor.

Sosyal Medya'da Paylaşın