Londra’nın meşhur gıda pazarları

Bir ülkenin kültürünü büyük ölçüde yansıtan sokak yemekleri, çoğunlukla bir seyyar satıcı tarafından gıda pazarı gibi halka açık yerlerde satılan yiyecek ve içeceklerden oluşuyor.İngiltere’nin başkenti Londra ise sokak yemeklerinin satıldığı gıda pazarlarının en meşhur yeri. Geçmişi çok eskilere dayanan Londra’daki gıda pazarlarının en iyilerini sizler için derledik.

Borough Market

Londra’nın en eski gıda pazarı şüphesiz ki Borough Market. Bölgenin ‘sokak yemekleri cenneti’ olarak ünlenmiş bu gıda pazarı devinin kökleri 12. yüzyıla dayanıyor ve bugün, Londra’nın en sevilen sokak yemeği tedarikçilerinden bazılarını ağırlıyor. Dünyanın dört bir yanında bulunan evde yemek pişiren üreticilerin ve gurme lezzetlerin buluşmasını sağlayan pazar, Fransız konfit ördek sandviçlerinden Toskana porchetta esintili rostoya kadar pek çok özel lezzete ev sahipliği yapıyor.

Broadway Market

Londra’nın en popüler gıda pazarlarından biri olan Broadway Market, kalabalık, hareketli ve yemek yemeyi seven yenilikçilerin uğrak noktası. 1900 yılında Fred Cooke’un East End’de jöleli yılan balığı satmasıyla faaliyetine başlayan pazar, satılan yemeklerinin kalitesi kadar, kitapçıları ve sanat eserlerini içinde barındıran tezgahlarıyla da ün kazanıyor. Jewish Deli’nintuzlu dana eti ve Meringue Girls’ün minyatür çok renkli pavlovaları gibi enfes lezzetleri içinde barındıran market, açık havada eşsiz bir ziyafet sunuyor.

Mercato Metropolitano

Ziyaretçilerine yüksek kalitedeki yemekler yedirmek için hizmet veren Mercato Metropolitano, kapalı bir gıda pazarı olarak karşımıza çıkıyor. 2016 yılında Mayfair’de kullanılmayan bir tren istasyonunda açılan pazar; yerel işletmeleri, toplumu, sıfır atığı ve küresel çevreyi destekleme ahlakına sahip. Geçtiğimiz senelerde bölgedeki tüm tek kullanımlık plastiği yasaklayan Mercato Metropolitano, özenle seçilmiş gıda tedarikçileriyle çalışıyor ve lokal ürünlere odaklanıyor.

Vinegar Yard

Londra’nın en yeni sokak yemekleri gıda pazarı olan Vinegar Yard, başkentin en tanınmış yerlerinden biri olan Londra Köprüsü’nün oldukça etkileyici bir manzarasına sahip. Yiyecekler, içecekler, bit pazarı ve sanatın eklektik bir karışımı olan Vinegar Yard, sahip olduğu devasa açık hava bahçesindeki partileri ile özellikle yaz aylarında güneşin altında sosyalleşme imkanı sunuyor. Piknik masaları, barlar ve bolca sokak yemeği ile dolu açık bir yeşil alana sahip olan Vinegar’ın menüsünde hamburger meraklıları için Baba G’s ve Nanny Bill’s, İtalyan yemeği severler için Sugo ve daha birçok mekân sizleri bekliyor.

Sosyal Medya'da Paylaşın