Dünyaca ünlü pasta şefi Oriol Balaguer: “Tatlılar duyuları uyandırmalı”

Dünyaca ünlü pasta şefi Oriol Balaguer’in mutfakta odak noktasını mükemmeliyetçilik oluşturuyor. Babasının sanatsal çikolata eserlerinden ilham alan ve kısa sürede kendini kanıtlayan Balaguer, henüz 21 yaşında iken dünyanın en iyi pastry chef’i seçiliyor.

İspanyol şef Oriol Balaguer, pastacılık alanında ün yapmış seçkin yerlerde çalışarak, mesleğinde kendini geliştirme fırsatı yakalıyor. Dünyaca ünlü şef ve mutfak dehası Ferran Adrià’nın yanında da çalışma fırsatı bulan Balaguer, bugün “dünyanın en iyi profesyonellerinden biri” olarak gösteriliyor.

“Artizan tatlılarından oluşan bir menü sunuyoruz”

Oriol Balaguer’in kreasyonları pastacılık ve mutfak arasındaki ortak yaşamı temsil ediyor. Tatlının gastronomide birbiriyle zıtlık oluşturan dokuların bilgiyi ve deneyimi birleştiren harika bir görsel etkinin ürünü olduğunu dile getiren başarılı şef, restoranlarının felsefesini ve bilgisini karşılayan yerler olduğunu belirtiyor. Barselona ve Madrid’de yer alan butik dükkânlarında tatlılar, kekler ve hamur işleri yaptıklarını ifade ederek, “Buradaki dükkânlarımız yeni tekniklere dayanan özel bir tatlı mutfağı. Madrid’deki Ortega y Gasset’e ek olarak, 2015’ten bu yana şehrin asırlık ve sembolik pastanelerinden biri olan La Duquesita’yı yönetiyorum. Ve her geçen gün gelişen artizan tatlılarından oluşan bir menü sunuyoruz” diyor.

“Yaptığım işte tutkuluyum”

Balaguer başarısının sırrının heyecan olduğunun altını çizerek, “Ben pasta şefi olarak doğdum ve yaptığım işte tutkuluyum, 25 yılı aşkın süredir bu işi yapıyorum. Her zaman keklerimi ve hamur işlerimi yaparken babamın workshop’undaki görüntüsünü anımsarım ve onu taklit etmeye çalışırım” ifadelerini kullanıyor. Kendisini hareketli ve risk alan biri olarak tanımlayan deneyimli isim, motivasyonunu her zaman ilerlemek için kullanıyor. Yeni fikirler üzerinde düşüneceği her zaman etrafını çevreleyen unsurlardan ilham alan Oriol Balaguer, bunu şehri dolaşarak, bir sokak marketini veya bir sergideki koleksiyonu ziyaret ederek yapıyor.

“Tatlılar duyuları uyandırmalı”

Oriol Balaguer için ürünlerinde öncelik çikolata oluyor. Vanilya ve fındığı da sevdiğini dile getiren başarılı şef, lezzetlerine yağ ve tuz da ekliyor. Pastacılık dünyasında son yıllarda daha az yağ ve şekere yönelim olduğunu dile getiren Balaguer için bir tatlı insanı son derece heyecanlandırmalı. Bu sebeple lezzetlerinin asidik ve tuzlu dokunuşlarla, gevrek ve yağlı elementler içerdiğini amacının ise her bir ısırıkta insanların tepki vermesini sağlamak olduğunu söylüyor. “Tatlılar duyuları uyandırmalı” diyen dünyaca ünlü şef, “Lezzetin tadını çıkarırken özenli olmalı ve tatlı seni motive etmeli” diyor.

“İspanyol gastronomisini korumalıyız”

“İspanyol gastronomisini korumalıyız” diyen Balaguer sözlerini şöyle sürdürüyor: “Martin Berasategui, Ferran Adrià, Juan Mari Arzak, Andoni Luis Aduriz veya Pedro Subijana ve diğer şef arkadaşlarımız sayesinde güçlü bir gastronomi temeli atıldı. Her zaman; iletişim kurmayı, ürünlerimizi aktarmayı ve topraklarımızın değerini arttırdığımızı söyleyebilirim. Liderlik eden eski jenerasyon ve şimdiki jenerasyonun tutkusu ve azmi sayesinde gastronomimiz dünya gastronomisine büyük harflerle yazıldı. Bana göre gastronomi tutkudur ve tutku olmadan hiçbir şey olmaz. Tatlılar konusunda ise son yıllarda yaratıcılıkta bir gelişim gördük. Tabii daha çok uzun bir yol var.”

“Breakery’de yeni kreasyonlarla misafirlerimizin karşısına çıkıyoruz”

Dünya pastacılığı ve çikolatacılığına adını altın harflerle yazdıran Oriol Balaguer, mücadeleleri her zaman sevdiğini ve kendisini her zaman motive ettiğini belirterek, kendine her zaman yeni hedefler koyduğunu mücadelenin kendisine her zaman mutluluk ve adrenalin hissi verdiğini ifade ediyor. Madrid’in merkezindeki Hotel Only You Atocha’da ‘Breakery’ adında yeni bir mekân açtığının müjdesini veren Balaguer sözlerini şöyle tamamlıyor: “Breakery’de her sezon yeni kreasyonlarla, kahve ve öğle yemeği ile misafirlerimizin karşısına çıkıyoruz. ‘Breakery’ markamız DNA’nın bir parçası olarak gelişecek ve büyüyecek. Breakery’de ziyaretçilerimize hem klasik ürünlerimizi hem de hayal gücümüzden ortaya çıkan yeni ürünleri sunmak için çalışıyoruz.”

 

Sosyal Medya'da Paylaşın