Ünlü Türk Pastanesi Pelit’in Temsilcileri Londra’da Lüks Bir Pastane Açıyor

Ünlü pastane Pelit’in kurucusu Ayan ailesinin dördüncü nesil temsilcileri Can ve Cengizhan Ayan, Londra’nın prestijli Mayfair semtinde lüks bir pastane açmaya hazırlanıyor. Naya adı verilen bu yeni mekân, 2025 Mart ayında hizmet vermeye başlayacak.

Ayan kardeşler, Pelit markasının köklü geçmişinden aldıkları ilhamla Naya’yı yaratmaya karar verdiklerini belirtiyorlar. Naya, Arapça da dahil olmak üzere birkaç dilde “yeni” veya “taze” anlamına gelirken, aynı zamanda kurucuların soyadının tersten yazılmış hali.

Naya’nın menüsünde, Basque cheesecake’ten çikolatalı eklere kadar pek çok tatlı seçeneklerinin yanı sıra, büyük kutlama pastaları ve patiseriler de yer alacak. Ayrıca, daha az bilinen ama ilgi çeken tuzlu seçenekler arasında, ıstakoz sandviçi ve bresaola sandviçleri de bulunacak. Mekanda, Fransız ve İtalyan şaraplarının yanı sıra, geniş bir şampanya seçkisi de sunulacak.

Pelit’in köklü mirasıyla Naya’nın sunduğu ürünler arasında, el yapımı çikolatalar ve tatlılar da geniş bir yer tutacak. Naya’nın ortak kurucusu Can Ayan, mekanın açılışıyla ilgili şunları söyledi: “Ailemizin sektöre girmesi 1957 yılına dayanıyor, bu yüzden Naya’yı Londra’da açmak, kardeşimle benim için bir çağrıydı. Hem eski hem de yeniyi birleştiren bir deneyim yaratmak istedik, zengin aile geleneklerimizi sergilerken, modern unsurlarla merak uyandırmak istedik.”

Ayan ailesinin zengin ve köklü geleneğini Londra’ya taşımayı amaçlayan Naya, açılışıyla birlikte şehrin lüks pastacılık dünyasında kendine sağlam bir yer edinmeyi hedefliyor.

Sosyal Medya'da Paylaşın