TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya: “Kısa çalışma ödeneği ve yeni destek taleplerimizin bir kez daha değerlendirmesini istiyoruz”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) düzenlediği 1. Uluslararası Turizm Forumu dün başladı. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya forumun açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Uluslararası turizm profesyonellerinin ve sektör temsilcilerinin katılımlarıyla 20-21 Nisan 2021 tarihleri arasında online olarak düzenlenecek 1. Uluslararası Turizm Forumu bugün başladı. Turizmde kamera arkasından havacılığa, yapay zekadan yeşil turizme kadar turizmi destekleyen her konu ile ilgili değerli görüşlerin paylaşılacağı formun açılış töreninde TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da bir konuşma yaptı.

Bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri ve gelenekselleşmesini planladıkları TÜRSAB uluslararası turizm forumu’nun katılımcılarına teşekkür eden Bağlıkaya, turizm sektörünün çok zorlu bir süreçten geçtiğini söyledi. Salgınının ortaya çıkmasının üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçtiğini belirten Bağlıkaya, sözlerine şöyle devam etti:

Yüzyılın en büyük kriziyle mücadele ediyoruz

“Yapılan araştırmalar, pandemi döneminde tüm dünyada en çok etkilenen sektörün turizm sektörü olduğunu gösteriyor. Açıklanan veriler de bu durumu çok açık biçimde ortaya koyuyor. Birleşmiş milletler dünya turizm örgütü tarafından açıklanan verilere göre; 2020 yılında uluslararası seyahat sayısında 1 milyar azalma yaşanırken turizm gelirlerinde 1 trilyon dolar seviyelerinde kayıp yaşandı.

Sektörümüz ve dünya turizmi açısından yüzyılın en büyük krizi ile mücadele ediyoruz.

Bu süreçte, TÜRSAB olarak, tüm gücümüzle sektörümüzün nefes alabilmesi için alınması gereken doğru önlem ve tedbirleri, ilgili makamlara yazılı ve sözlü olarak bildirdik. Alınması gereken önlemleri birebir takip ettik ve sürekli bilgilendirmelerde bulunduk.

Bu süreçte verilen her türlü destek ve katkı için başta sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm yetkililere teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Pandeminin sürmesi, virüsün etkisinin yeni varyantlarla artması nedeniyle ülkelerin aldığı kapanma kararları ve seyahat kısıtlamaları devam ediyor.

Yerli aşı bir an önce devreye girmeli

Aşının koruma süresinin henüz belli olmaması ve aşı üretiminde yaşanan sıkıntılardan dolayı hala birçok belirsizlik ve bilinmezlikle karşı karşıyayız.

Toplum bağışıklığını hızlıca elde edebilmemiz için yerli aşımızın bir an önce devreye girmesinin çok önemli olduğunu bir kez daha idrak ettik.

Maalesef tüm dünyada aşı savaşları yaşanıyor. Aşının adil ve eşit dağılımından çok uzakta bir dünya var. Bunu kırmak için tüm motivasyonumuzu yerli aşıya odaklamamız gerekiyor. İnanıyorum ki yerli aşımıza en kısa zamanda kavuşarak hem toplum sağlığı hem de ekonomimiz açısından geleceğe emin adımlarla yürüyeceğimiz bir yol haritasına ulaşacağız.

Kısa çalışma ödeneği ve yeni destek taleplerimizin bir kez daha değerlendirmesini istiyoruz

İçinden geçmekte olduğumuz bu zorlu süreçte sektörümüze kısa çalışma ödeneği başta olmak üzere yeni destekler verilmesi, sektörümüzün kendini toparlaması için büyük önem taşıyor. Bu konudaki taleplerimizin çok değerli devlet büyüklerimiz tarafından bir kez daha değerlendirilmesinin bizler için taşıdığı anlam ve önemi huzurlarınızda bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

Sosyal Medya'da Paylaşın