Kalbine mutfağı odağına sadeliği koyan şef restoranı: Teruar Urla

Teruar Urla 2020 yılının Temmuz ayında kapılarını açıyor. Heyecan ve tutkuyla hayata geçirilen marka, kalbine mutfağı sohbetine ise yeme ve içmeyi koyuyor. Lokal bir konsepti içeren markanın mimarı ise; Teruar Urla’yı bir Agroturizm projesi olarak tanımlayan Osman Serdaroğlu…

Teruar ismini köken olarak Latince Terra yani Toprak’tan alıyor. Teruar kelimesinin anlam olarak tek bir karşılığı olmadığını Teruar’ın bir ürüne karakteristik özelliğini veren çevresel faktörleri de içerdiğini, bunların; toprak, hava, su, havadaki nem oranı ve toprağı işleyen çiftçinin karakterinin ürüne etkileri de olduğunu ifade eden Osman Serdaroğlu, “Bütün bu kavramlar Teruar’ı oluşturuyor” diyor.

“Tecrübelerim ve aileden gelen yemek kültürü tarzımı oluşturdu”

Hayattaki seçimini üniversitede Bilişim Sistemleri okuduğu dönemde yaptığını belirten Serdaroğlu, hikâyesini şu sözlerle aktarıyor: “Heyecan duymayarak okuduğum bir bölümde ne yapıyordum. O zaman kendime şu soruyu sordum. ‘İleride hayatımda ne yapmak beni mutlu edecekti?’ Orta okuldan beri amatörce yaptığım, konforlu ve mutlu hissettiğim anlar yemek yaptığım anlardı. Belki profesyonel anlamda aşçılık bana göre bir meslek değildi. Bunu görebilmek için önce okulu bıraktım ve İstanbul’da MSA’nın ‘Chef and Owner’ kursuna yazıldım. Sonrasında kendimi geliştirebilmek için İtalya’nın Parma şehrinde ALMA okulunda eğitimime devam ettim. İtalya’da yaklaşık 5 yıl yaşadım ve iki Michelin yıldızlı iki restoran; Ristorante Torre del Saracino’da Chef Gennaro Esposito ile 2,5 yıl, Ristorante La Madia’da Chef Pino Cuttaia ile 1,5 yıl çalıştım. İtalyada’ki tecrübelerim, aileden gelen yemek kültürü ve eğitimim tarzımı oluşturdu.”

Teruar Urla butik otel hizmeti de veriyor

Başarılı girişimci Teruar Urla’yı lokale saygılı, üreticiyi destekleyen ve geliştiren bir felsefeyle açtıklarını belirtiyor. İtalyada’ki tecrübeleri başarılı şefi kırsalda bir projeyi hayata geçirmeye itiyor. Çevresiyle, çeşitliliğiyle, ürün zenginliğiyle en doğru lokasyonun Urla olduğuna karar veren Osman Serdaroğlu, uzun ama tutkulu bu yolda tam dört yıl boyunca markanın alt yapı hazırlıklarını oluşturuyor. Başarılı girişimcinin bu meşakkatli yolda vazgeçmemesinin tek sebebi ise mesleğine duyduğu aşk oluyor. Teruar Urla, yerel malzemenin en tazesini mevsiminde kullanan bir şef restoranı olmakla beraber yedi odasıyla bir butik otel hizmeti de veriyor. Markanın diğer bir üretim alanı ise sos üretimi ve satışı… Teruar Urla yerel malzemeleri kullanarak yenilikçi teknolojiyle restoranda tattığınız sosları, pateleri ve marmelatları satın alabileceğiniz bir konsept sunuyor.

“Mutfağımın temel unsuru Ege”

Osman Serdaroğlu mutfakta ilhamını malzemenin kendisinden alıyor. İtalya’daki tecrübelerini, aileden gelen yemek kültürünü ve okuduklarını harmanlayan başarılı şef, bu zenginliği tabağına yansıtıyor. Yeni sezonda en çok deniz mahsullerinin ön planda olduğunu ifade eden başarılı şef, “Kişisel olarak da deniz mahsulleri pişirmeyi seviyorum. Bulunduğumuz yarımada da deniz çeşitliliğiyle bize cömert davranıyor. Mutfağımın en temel üç ürünü ise; zeytinyağı, deniz mahsulleri ve otlar yani kısaca Ege” diyor.

“Sadelikteki zorluk bizim hedefimiz”

Teruar Urla farklılığını sadelikte buluyor. Yemekte, tasarımda ve hizmette sadelik ve yalınlık öne çıkıyor. “Sadelikteki zorluk bizim hedefimiz” diyen Serdaroğlu sözlerini şöyle sonlandırıyor: “Misafirlerimize her yönüyle bu dengeyi ve ince ayrıntıları hissettirmeyi hedefliyoruz. Bundan sonraki süreçte kendimizi geliştiren, deneyen, denemekten korkmayan, araştıran bir mutfak yolunda ilerleyeceğiz. Toprağa yönelmek, tarifleri ve ilhamı oradan almak, sevdiğimiz işin geleceği için; koruyan, saygı duyan bir süreç bizi bekliyor.”

Sosyal Medya'da Paylaşın