İtalyan Kahve Geleneğine Saygı Duyan Kahve Markası: Caffé Buongiorno

Koruyucu içermeyen, katkısız, ev yapımı ve sağlıklı ürünler üreten Anatolia Food Company, gıda sektöründe ihtiyaç duyulan farklı ve yenilikçi ürünlerin üretimini, satışını, iç ve dış pazar faaliyetlerini sürdürüyor. Şirket, İtalyan kahve markası Caffé Buongiorno ile bir iş birliği gerçekleştirdi. Anatolia Food Company Genel Müdürü Dursun Kapıcıoğlu, Caffé Buongiorno ile nasıl bir araya geldiklerini ve iki firmanın gelecek planlarını anlattı.

Anatolia Food Company Genel Müdürü Dursun Kapıcıoğlu, Caffé Buongiorno buluşmasını şöyle anlatıyor: “Ailenin samimiyeti ve işlerine yaklaşımları, firmamızın bakış açısı ile örtüştü. Türkiye pazarında, kahve üzerine yeni ve heyecanlı bir hikâye oluşturabileceğimiz fikrini uyandırdı. Caffé Buongiorno’nun hikayesi 1950 yılında İtalya’da, ailenin kurucusu Sirio’nun kahve kavurmasıyla başladı.” Sirio, 1970’de kahve şirketini satıyor ama Gabriele, 2009’da Caffé Buongiorno’yu piyasaya sürerek kahve işine devam etme kararı alıyor. Kapıcıoğlu, “Otantik İtalyan geleneğine saygı duyarak üretim yapan şirket, İtalyan espressosunu Türkiye’ye getirmeyi amaçlıyor” diyerek, bir espresso anının hemen tüketilecek olmadığını, o andan keyif alınması gerektiğini de sözlerine ekliyor.

Ürün gamını anlatan Kapıcıoğlu, “Kavrulmuş kahve çekirdekleri, öğütülmüş kahve, kahve kapsülleri, Nespresso, Dolce Gusto, Lavazza A Modo Mio, Lavazza Point, Ginseng, Arpa, çözünebilir çikolata, Amerikan filtreleri, şeker ve tatlandırıcıya uygun kapsüller” diyor.

“Kahvemiz İtalyan geleneğine saygı duyar”

“Kahvemiz İtalyan geleneğine saygı duyar” diyen Kapıcıoğlu, lezzeti mümkün olan en iyi şekilde geliştirmek için dört karışıma odaklandıklarını; kavurma seviyesine ve aromatik bukete karar verebilmek için aylarca çalıştıklarını ve müşterileri gerçek İtalyan espressosunu bilmeleri için eğitmek istediklerini belirtiyor.

Geniş ürün gamı

Kapıcıoğlu, kahve karışımlarını saymaya başlıyor: “Sublime Rosso; bitter çikolata, vanilya ve kavrulmuş badem, kızarmış kuru meyve ve kalıcı bir krema eşliğinde çikolatanın uzun süre kalıcılığı ile güçlü bir tat” olduğunu söylerken kahvenin yoğun aroması ve güçlü tadıyla unutulması zor olduğunu ekliyor.

Bir başka karışım olan Sublime Blu’yu anlatan Dursun Kapıcıoğlu, “Sütlü çikolata, badem ve portakal şekeri ile aromatik buket oluşturuyoruz. Arabica ile Robusta kalitesinin güçlü aromasını dengeli olarak sunuyoruz.” Sublime Oro’yu anlatmaya başlayan Kapıcıoğlu, içerisinde sütlü çikolata, bisküvi, eritilmiş tereyağı ve kuru incir olduğunu belirtiyor ve bu karışımın yumuşak ve hoş bir tat bıraktığını söylüyor. Sublime Arabica’dan bahseden Kapıcıoğlu; bitter çikolata, kavrulmuş fındık ve karamelin dengeli bir karışım içinde olduğunu söylüyor.

Gelecek kahve trendleri

Kapıcıoğlu, tek orijinli kahvenin düşüşe geçeceğini söylüyor: “Son zamanlarda farklı kökenlerden harmanlanmış çekirdekler hakim olmaya başladı. Farklı kahve türlerini bir arada harmanlamak, lezzeti iyileştirmenin bir yoluydu. Bununla birlikte, baristalar karışımları o kadar etkili bir şekilde kullandı ki daha fazla takdir topladılar. Kahve üretiminin geleceği kesin olmadığı için karışımlar uzun süre devam edecek bir trend gibi görünüyor.”

Gelecek planlarından bahseden Kapıcıoğlu, “Anatolia Food Company olarak Tarsus bölgesinde taze sıktığımız narenciye ürünleri ile birlikte gıda sektöründe kahvenin yanı sıra yeni markalarımız olan Buon Krema ve Buon Sprey Şanti ile birlikte Türkiye pazarına yönelik planımız, hem profesyonel HORECA pazarının hem de OCS ve B2C sektörüne yönelik pazarı geliştirmek” diyor ve “Buongiorno markası ve üreticilerle birlikte stratejimiz, pazarın ihtiyacı olan hem lezzet hem de fiyat politikası yönünden aradıkları doğru ürüne ulaşmaları için üstün gayret ve çaba içinde olacağız” diyerek sözlerini tamamlıyor.

Sosyal Medya'da Paylaşın